Credit Suisse riekt homogeld

Bankier Credit Suisse gaat in Groot-Brittanië een specifiek ‘gay-pakket’ lanceren. Ze zullen de eerste bank die zich in de sector private banking specifiek op homo’s richten, met homoseksuele adviseurs inclusief. Iemand een storting maken? 😉 De Britse homo’s krijgen dezelfde diensten als het heterovolke mar hoeven volgens de bank niet telkens hun levenswijze uit te leggen.

Double income, no kids

Credit Suisse bekijkt het als een natuurlijke evolutie: de homoseksuele medemens wordt steeds zelfverzekerder en dient dan ook een pakket op maat te krijgen. Ze melden ook nog dat een homostel dikwijls anders tegen investeringen aankijkt dan een heterostel: double income, no kids vraagt nu eenmaal om een andere aanpak van het meer te besteden geld. Het heeft geen zin om deze klantengroep in een heteromodel te duwen dat toch neit voldoet, aldus de bank.

Concurrentie

De hele dienst wordt opgezet door openlijke homo’s Stephen Connoly en Toby Fitzgerald. Die hebben er overigens geen probleem mee dat Credit Suisse veel aandacht besteed aan hun nieuwigheid. Ze moet uiteindelijk ook resultaten boeken. Bij goede resultaten gaat men er van uit dat de andere grote Britse banken HSBC, Barclays en UBS snel zullen volgen.

Lening? Hiv-test!

Als de andere banken zouden volgen zou dit een grote stap betekenen. Vooral voor HSBC zou dit een enorme verbetering zijn. Die kwam enkele jaren geleden nog in opspraak omdat het klanten bij een leningsaanvraag expliciet naar hun geaardheid vroeg en, indien homosekseel, doorstuurde voor een HIV-test. Een rechtszaak maakte uiteindelijk een einde aan deze pratijken.

Véél geld

Naar schatting telt de Britse markt een drie miljoen potentiële homoklanten die gemiddeld 40 000 euro per jaar verdienen tegen heteroklanten die aan een gemiddeld van 33 000 euro zitten. Alleen in London al zijn er 75000 homo’s die kapitaalkrachtig genoeg zijn om de nieuwe dienst af te kunnen nemen. Money talks!

bron: gay.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: