“Homotaboe in islam oorzaak van straat- en barprostitutie”

Terwijl raamprostitutie overwegend vrouwelijk is, zoeken ‘manhoeren’ hun klanten (buiten het internet) vooral via cafés en op straat een in parken. De Stad Antwerpen telde in de straatprostitutie 80 vrouwen en 200 mannen en in de caféprostitutie 50 vrouwen en diezelfde 200 mannen. Schepen van Sociale Zaken Monica De Coninck (sp.a) heeft dit hoge percentage met het taboe op homoseksualiteit in de islam te maken.

Antwerpen wil nieuwe prostitutievormen in kaart brengen, Het Nieuwsblad, 30.08.2008.
In Antwerpen werken volgens de cijfers van het kabinet Sociale Zaken zo’n 1.700sekswerkers in alle vormen van prostitutie. Opvallend: 45procent van hen is man. In de raamprostitutie is 75procent vrouw en 15procent man. In de caféprostitutie kantelt deze verhouding: 50vrouwen tegenover 200mannen. In het escortgebeuren neemt het aandeel van de mannen nog toe.

Het verrassend hoge percentage mannen wijst volgens De Coninck ook op het immense taboe op homoseksualiteit in de islam-gerelateerde gemeenschappen. In de raamprostitutie dient een opvallende instroom van blanke vrouwen uit Bulgarije en Roemenië te worden genoteerd. (lej, mad)

Het college van Antwerpen keurde gisteren het Beleidsplan prostitutie 2008-2013 goed. Daarin wil het zowel zorgen voor de sekswerkers en tegelijk repressief overlast wegwerken. Het idee van een tippelzone is definitief begraven.

Het plan moet wel nog door de gemeenteraad worden bevestigd.

Eén reactie

 1. ROOTS MET TABOE IN GENK

  Het Centrum Morele Dienstverlening Genk haalt in november de tentoonstelling Roots met Taboe naar Genk. Hierbij bieden we een programma aan, voor de 2e en 3e graad van de middelbare scholen, met als thema Holebi’s en de taboes hier rond in verschillende culturen. Zondag 16 november is het de opening van deze tentoonstelling.

  Het programma van deze dag is:

  – Verwelkoming in de Euroscoop Genk (waar de tentoonstelling ook zal hangen)

  – De film “Mijn zus Zahra”

  – Open gesprek met Eva Droogmans als moderator

  – Receptie

  Voor dit gesprek zijn we opzoek naar mensen die over dit onderwerp iets zinnigs kunnen zeggen, hetzij vanuit persoonlijke of professionele ervaring. Degene die het zien zitten om deel te nemen zijn meer dan welkom en kunnen dit laten weten via: tel: 089 51 80 40 of cmd.genk@uvv.be. Meer info vind je op http://www.uvv.be

  http://www.verenigingeningenk.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: