Gay docu video: A Very British Sex Scandal

Documentaire over enkele processen tegen homo’s in het Verenigd Koninkrijk van de jaren 1950. Of hoe sodomie stilaan gedecriminaliseerd werd. Wat heb je daarvoor nodig? Een aristocraat: Edward John Barrington Douglas-Scott-Montagu, 3rd Baron Montagu of Beaulieu en een journalist, Peter Wildeblood.

Het is een lange documentaire, maar sterk aangeraden voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van homoseksualiteit.

2 Reacties

  1. Fantastische reportage!

    Dit toont echt de periode waarin men als holebi genoot van de momenten dat ze samen konden doorbrengen. Het gelukkig zijn en het willen uitschreeuwen dat je een relatie had, maar het niet kunnen.

    Dankzij deze mensen is daar verandering in gekomen ook al gaat het tegenwoordig allemaal te gemakkelijk en beseffen we soms niet dat we het zeer goed hebben.

    Deze mensen hebben echt gevochten voor de vrijheid van de holebi’s en dankzij deze reportage kunnen we er steeds aan herinnerd worden dat het niet altijd zo gemakkelijk is geweest…

  2. […] 1, 2008 bij 3:09 pm · Ingedeeld onder Zonder categorie Gay docu video: A Very British Sex Scandal Documentaire over enkele processen tegen homo’s in het Verenigd Koninkrijk van de jaren 1950. Of […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: