Getekend door aids 2008

Naar jaarlijkse gewoonte lanceert Sensoa voor Wereld Aids Dag (of Wereld Aidsdag) de wedstrijd Getekend door aids.

PERSBERICHT: “Getekend door aids” doet jongeren tekenen tegen aids
Grafische wedstrijd geeft kans op publicatie

Sensoa roept jongeren tussen 12 en 18 jaar op om in aanloop naar Wereld Aids Dag hun gevoelens rond hiv en aids artistiek vorm te geven via de wedstrijd “Getekend door aids”. Tot 20 oktober kunnen zij hun ideeën, bedenkingen en impressies rond preventie én solidariteit grafisch vertalen. Aan de wedstrijd is een bijzondere prijs verbonden: alvast De Standaard, De Morgen, Joepie, Maks!, Zap, het Stadsmagazine van de Stad Gent en de websites van 2BE, TMF en Studio Brussel zullen uit de inzendingen één of meer favorieten kiezen en deze op 1 december (Wereld Aids Dag) publiceren of plaatsen. Met deze wedstrijd sporen we jongeren aan om stil te staan bij hiv en aids door het rode lintje als centraal thema in hun werk te laten figureren. Het rode lintje is wereldwijd hét symbool voor solidariteit met mensen met hiv en aids.

Nog elke dag worden er duizenden levens getekend door aids, ver en dicht bij huis. Elke twaalf seconden raakt wereldwijd iemand besmet met het hiv-virus. Als u deze zin gelezen heeft is er opnieuw iemand besmet geraakt. UNAIDS, de organisatie die binnen de Verenigde Naties werkt rond aids, becijferde dat in 2007 wereldwijd 2,5 miljoen mensen besmet raakten met hiv, waaronder 330.000 kinderen. Dat brengt het totaal aantal mensen met hiv/aids op 33 miljoen, waarvan 2,5 miljoen kinderen.
In 2007 stierven gemiddeld 2 miljoen mensen aan aids, 420.000 van hen waren jonger dan 15 jaar.

Het zijn cijfers die zeker ook jongeren niet onberoerd laten. “Getekend door aids” wil de kunstenaar in hen wakker maken. Met hun tekening, schilderij, digitale foto, ets, aquarel. kunnen zij hun solidariteit tonen met mensen met hiv en aids. Of ze kunnen veilig vrijen promoten en op die manier de opmars stoppen van een virus dat zich steeds maar vermenigvuldigt. Het succes van vorige edities wijst erop dat thema’s als discriminatie en uitsluiting net het soort dingen zijn waar jongeren nog steeds van wakker liggen.
De jury bestaat uit professionals uit de media die uit de ingezonden werken hun favoriet kiezen en hun keuze aan hun publiek tonen op 1 december.

Meer info en inschrijven kan via http://www.sensoa.be/wereldaidsdag.
Niet alleen jongeren kunnen zich inschrijven, ook leerkrachten kunnen rond het thema werken en de volledige klas inschrijven.

Eén reactie

  1. […] 1, 2008 bij 8:46 pm · Ingedeeld onder Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town Getekend door aids 2008 de wedstrijd Getekend door aids. PERSBERICHT: “Getekend door aids” doet jongeren tekenen tegen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: