Fleshmap: 707 erogene zones in kaart

Het kunstproject Skin To Skin / Fleshmap zet de erogene zones van de mens in kaart. Waar worden we het liefst aangeraakt, en welke plekjes raken we liefst aan. Tussen die twee blijken wel wat verschillen te zijn.

707 erogene zones blootgelegd, Annick De Wit, Het Laatste Nieuws, 02.09.2008.
Voor het basismateriaal van het kunstproject werden gebruikers van een populaire jobsite aangesproken. De deelnemers werd gevraagd op foto’s aan te duiden op welke plaatsen ze het liefst worden aangeraakt, en waar ze door hun partner ook wórden aangeraakt. Heel nauwkeurig. Ze moesten bovendien de aangeduide plaatsen quoteren. Dat leverde alles samen 33.871 cijfers op, waaruit Martin Wattenberg en Fernanda Viégas exact 707 erogene zones distilleerden op het mannelijke en vrouwelijke lichaam. Het kunstenaarsduo bracht die data vervolgens in kaart middels computertekeningen.

Er zijn heel wat verschillen tussen ‘actief’ en ‘passief’. Zo is het aanraken van het gezicht (strelen, kusjes) populair, maar eigenlijk worden we daar niet zo graag aangeraakt.

Penis eerst

Helaas is cliché niet te ontkrachten: we willen vooral dat onze penis aandacht krijgt, terwijl de aandachtgever ook graag de torso en de billen onder handen neemt. Gelukkig is de penis ook populair bij de gevers. Kijk maar hoe geel die penis is op de Fleshmap. Hoe meer geel, hoe gewilder, hoe blauwer, hoe onverschilliger. De twee linkse beelden zijn de plekken die we graag aangeraakt hebben, de rechterbeelden die van de zones die we graag aanraken bij de partner.

Skin To Skin / Fleshmap (Dag.nl)

Skin To Skin / Fleshmap (Dag.nl)

Vrouwen zijn trouwens ook genitaal gericht.

Skin To Skin / Fleshmap (Dag.nl)

Software artists Martin Wattenberg en Fernanda Viégas werken bij IBM in Cambridge, Massachusetts Hun projecten worden tentoongesteld op plekken als het New York Museum of Modern Art en het Londense Institute of Contemporary Arts en uiteraard op www.fleshmap.com

2 Reacties

  1. […] 2, 2008 bij 5:01 pm · Ingedeeld onder Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town Fleshmap: 707 erogene zones in kaart Het kunstproject Skin To Skin / Fleshmap zet de erogene zones van de mens in kaart. Waar worden we […]

  2. Klopt ni, voeten is er ook een.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: