30 maanden cel voor SMS-homobelagers in Mol

De vier gaybashers-uit-verveling die in Julie twee Molse mannen naar een date lokten om hen te beroven en af te ranselen, kregen van strafrechter François Caers in Turnhout 30 en 24 maanden cel. Bovendien zijn hun GSM’s en telkens 800 euro verbeurd verklaard. Een van de slachtoffers stelde zich burgerlijke partij en kreeg 3.7770 euro. Dat melden onder meer De Standaard en Het Laatste Nieuws.

Tot dertig maanden cel voor afranselen van homo’s, Toon Verheijen, Het Laatste Nieuws, 03.09.2008
Jesse D. (22) uit Deurne en Mounir A. (24) , David V.B. (22) en Bart V.R. (22) uit Mol werden eind juli opgepakt. Bart, Jesse en Mounir zaten in de nacht van 10 op 11 juli naar TMF te kijken, toen ze plots een contactadvertentie lazen van een homoseksuele man uit Mol die op zoek was naar een relatie. De drie vonden er niet beter op om met de man af te spreken in Mol-Gompel. Daar ranselden ze het slachtoffer af en roofden zijn portefeuille en gsm. Vier dagen later deden Bart V.R. en Mounir A. nog eens hetzelfde en die keer namen ze David V.B. mee.

Het parket sprak vorige week over bijzonder ernstige, brutale en erg laakbare feiten. De rechtbank was dan ook niet mals voor de vier. Bart V.R., Jesse D. en Mounir A. kregen elk dertig maanden cel, waarvan twintig maanden met uitstel. De voorwaardelijke straf geldt vijf jaar. Begaan ze in die periode nog één misstap, dan kan de voorwaardelijke straf toch nog effectief worden.

Kans

David V.B. kwam er vanaf met een celstraf van 24 maanden waarvan 18 maanden met uitstel voor een periode van vijf jaar. «Jullie krijgen dus nog een kans, maar besef dat je in de toekomst niets verkeerd meer mag doen», waarschuwde de rechter. (VTT)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: