Vlaamse Musicalprijzen 2008: Wie wint? Fame, Grease of The Last Five Years?

Op maandag 22 september worden de Vlaamse Musicalprijzen 2008 uitgereikt. En de genomineerden zijn

Persbericht: ‘Fame’ topfavoriet nominaties Vlaamse Musicalprijzen 2008
Ook ‘Grease’ en ‘The Last Five Years’ grote kanshebbers

Antwerpen 3 september 2008 – Vanmorgen zijn tijdens een druk bijgewoonde persconferentie de nominaties bekendgemaakt voor de vijfde editie van de Vlaamse Musicalprijzen. Die worden uitgereikt tijdens een gala op maandag 22 september 2008 in De Zuiderkroon in Antwerpen. Nederlandstalige, professionele producties die het afgelopen seizoen in Vlaanderen te zien waren, komen in aanmerking. Er is ook een Prijs voor Bijzondere Verdienste en een ATV-Prijs voor Bijzondere Prestatie. Voor de Publieksprijs van Radio 2 kan vanaf vandaag worden gestemd op www.radio2.be.

‘Fame’ (Music Hall / V&V Entertainment) is 8 keer genomineerd o.a. voor Beste Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Cystine Carreon), Beste Mannelijke Hoofdrol (Guillaume Devos), Beste Vrouwelijke Bijrol (Anne Mie Gils) en een dubbele nominatie voor Martin Michel, als regisseur én choreograaf.

‘Grease’ (Music Hall / V&V Entertainment) kan 6 keer in de prijzen vallen o.a. voor Beste Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Sasha Rosen) Beste Mannelijke Hoofdrol (Davy Gilles) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Myriam Bronzwaar)

‘The Last Five Years’ (Judas Theaterproducties) heeft ook 6 nominaties o.a. voor Beste Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Ann Van den Broeck) en Beste Mannelijke Hoofdrol (Jan Schepens).

‘Assepoester’ (Music Hall / V&V Entertainment) gaat voor 3 prijzen, o.a. voor Beste Mannelijke Bijrol (Koen Crucke) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Loeki Knol).

‘De Fabeltjeskrant’ (De Graaf & Cornelissen Producties) is ook 3 keer genomineerd, o.a. voor Beste Regie (Paul van Ewijk).

‘Hair’ (Seaside Productions) is genomineerd voor Beste Regie (Marcus Azzini).

Een volledig overzicht van de nominaties vindt u in bijlage.

De Vlaamse Musicalprijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond, gepresenteerd door Jo De Poorter en Bieke Ilegems. Het publiek krijgt er ook live – exclusieve – voorsmaakjes van de nieuwe producties tijdens het komende musicalseizoen. Er zijn optredens uit o.a. ‘Daens’, ‘Evita’, ‘Annie’, ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Suske en Wiske – De Circusbaron’. Op het podium staan onder meer Lucas Van den Eynde, Free Souffriau, Jelle Cleymans, Wanda Joosten, Ronald Van Rillaer, Sara Gracia Santacreu, Niels Destadsbader, Liesbeth De Wolf, Anne Mie Gils, Ben Van Hoof en Timo Descamps. Uit Groot-Brittanië komt Sarah Hay die op de West End onder meer schitterde in ‘Blood Brothers’, ‘West Side Story’, ‘Les Misérables’ en ‘Romeo & Julia’.

De Vlaamse Musicalprijzen worden live uitgezonden op ATV en Radio 2 brengt de hele avond rechtstreekse flitsen.

De vakjury bestaat uit: Leah Thijs (voorzitster), Christel Carnas (Musicals), Jo De Poorter, Wilfried Eetezonne (De Morgen), François Van de brul (ATV), Luc Milio (Radio 2), Herman Van Doninck (Gazet van Antwerpen / De Zondag), Peter Van Camp (VTM), Gui Van Roy (Zone-Magazines), Guy Van Vliet (Het Laatste Nieuws / Musicalsite).

Allemaal glunderende genomineerden op de persconferentie maar er waren ook enkele kritische noten van juryvoorzitster Leah Thijs. Dit jaar is er geen Prijs voor Aanstormend Talent, niet omdat het er niet zou zijn maar omdat jonge talenten niet genoeg kansen krijgen. De jury vraagt bovendien aan minister Anciaux om bij de volgende subsidieronde ook musicaldossiers ernstig te bekijken en zo moeilijkere producties of minder bekende titels ook een kans te geven. De tekst van Leah Thys kan u nalezen in bijlage.

PRAKTISCH

De Vlaamse Musicalprijzen 2008 in De Zuiderkroon, Vlaamse Kaai 81-83 in Antwerpen op maandag 22 september om 20u. Bijzonder aan dit gala is dat iedereen de avond kan bijwonen. Kaarten zijn te koop via www.zuiderkroon.be of op 070/25 20 20.

2 Reacties

  1. […] op september 22, 2008 door Benjamin Normaalgezien kondigt jurylid en presentator Jo De Poorter de Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent aan met een of woordspelletje, maar dit jaar reiken de VMP geen juniorprijs […]

  2. […] Geplaatst op september 22, 2008 door Benjamin Straks weten we wie welke Vlaamse Musicalprijs krijgt. De genomineerden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: