Homo 40+/De Roze Rimpel gestopt op 1 september

Homo 40+/De Roze Rimpel, een Antwerpse vereniging voor holebisenioren, heeft op 1 september de boeken neergelegd. Dat meldde bezieler Roger Van Loon aan Gaylive.

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een groep van niet zo jonge homomannen (van 40 tot … ) die het wel wat rustiger aan willen doen maar toch ook niet willen stilzitten. Wij voelen ons niet altijd thuis in de holebiverenigingen met een meerderheid van 20- en 30-ers. Al komen er wat rimpels, wij voelen ons eerder als die bekende Engelse wagen: degelijk, krachtig, onverslijtbaar, comfortabel, en goed afgeveerd…

Momenteel hebben zowat 50 personen interesse getoond voor een nieuwe vereniging; een twintigtal hebben de eerste bijeenkomsten bijgewoond. De meerderheid zijn 50-ers, (voorlopig) enkele 40-ers en enkelen van 60+. De verslagen vind je hier.

WAT DOEN WE EN WAT WILLEN WE DOEN?

Toen Roger begin dit jaar (2002) het initiatief nam met deze groep te starten, was het nog niet helemaal duidelijk welke richting het zou uitgaan. Nu, na drie bijeenkomsten die het karakter van “brain storms” hadden, wordt het duidelijk en wordt er na de vakantie tot actie overgegaan. Een 4-5 mensen zullen de koppen bijeensteken om een programma uit te werken voor de komende maanden, en iets van struktuur van de vereniging uit te tekenen.

Wat reeds vaststaat is dat we de eerste vrijdag van elke maand bijeenkomen voor een babbel, al of niet met een vergadering (voor wie daaraan wenst deel te nemen).

Die tekst mag nu in de verleden tijd worden gezet. DRR was samen met Vieux Rose een spreekbuis van en een gesprekspartner voor holebisenioren met andere verenigingen en de overheid. Onlangs kwam de vereniging nog uitvoerig in de media.

Eén reactie

  1. En is er al een vervanging op til of was er gewoon niet veel interesse?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: