Roze loper, dollars en postzegel voor gouden Matthew Mitcham

Matthew Mitcham

Matthew Mitcham

Een van de redenen waarom holebi topsporters hun coming-out niet doen, is de vrees sponsorsdeals mis te lopen. Idem bij Matthew Mitcham (20), de Australische gouden medaillewinnaar bij het schoonspringen tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Moeder Vivien Mitcham gaf toe dat zoonlief even twijfelde om uit de kast te komen omdat het potentiële sponsors zou kunnen afschrikken. Of niet?

Zeker in een competitief en sportgek land als Australië is Olympisch goud ook figuurlijk goud waard. Zo krijgt Mitcham 17.400 dollar van Australia Post voor zijn portretrecht. Adidas verdubbelt dat bedrag door Mitcham een bonus van 17.400 dollar te geven.

(Het is niet duidelijk of het om Australische of Amerikaanse dollar gaat, want de bron is Amerikaans. AU$ 17.400 = € 9.883,14 en US$ 17.400 = € 12.190,80)

In de boekskes of op ontbijtgranen?

Mitcham vertoeft momenteel met zijn lief Lachlan Fletcher in Frankrijk. Matthew spreekt trouwens Frans. In oktober keert hij terug naar Sydney en zal hij kunnen onderhandelen met potentiële commerciële partners. Naar verluidt zou hij alvast AU$ 30.000 dollar (€ 17.039) hebben afgewezen van het tijdfschrift Women’s Secret voor een interview. Maar andere bedrijven zouden dan weer in hem zijn geïnteresseerd. Zoals bij elk financieel nieuws wordt er enkel gesproken in de speculatieve wijs.

Ter vergelijking. De Australische zwemster Stephanie Rice krijgt van Channel Seven 700.000 dollar (397.597 euro). Die andere zwemlegende, Ian Thorpe, verdiende miljoenen door onder meer te prijken op ontbijtgranen voor kinderen. Thorpe ontweek vragen over zijn geaardheid, en het is maar de vraag of een openlijk homoseksuele atleet op kinderproducten te zien zal of mag zijn.

Roze loper

Van andere orde is dan weer de mogelijke uitnodiging om Sydney Mardi Gras te mogen leiden. De SMG is een van de grootste gay prides ter wereld.

6 Reacties

  1. Dat ie er maar goed van profiteert 🙂 hji verdient het!

  2. Matthew Mitcham… the new idole of the gay world ! ! !

  3. […] Benjamin Matthew Mitcham, de openlijke gay duiker die in Beijing goud haalde op de 10 meter, zou gesponsord kunnen worden door het Australische ondergoed- en zwembroekmerk aussieBum. Het zou de eerste […]

  4. […] wordt veel geschreven over Mitchams mogelijke commerciële deals, maar Matthew wil vooral financiële […]

  5. […] en gaan samen met vakantie. Thorpe nam Mendes ook mee naar Australia’s Next Top Model. Homogeruchten zijn ook niet nieuw. Een half jaar geleden verklaarde Thorpe bovendien dat hij verliefd was op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: