Het Roze Huis ijvert voor structurele steun van stad en provincie

Nu Het Roze Huis een vernieuwde huurovereenkomst heeft met de Stad Antwerpen, wil de koepel vooruitkijken naar de toekomst. De huurkwestie heeft genoeg energie gekost, luidt het.

Persbericht: Het Roze Huis kijkt nu naar de toekomst na akkoord over huishuur
Stad Antwerpen en Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel bereiken een akkoord over het pand aan de Draakplaats

In 1999 werd een huurovereenkomst gesloten tussen Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel en de Stad Antwerpen. Daarbij werd het pand aan de Draakplaats gedurende vijf jaren gratis ter beschikking gesteld: vrijwilligers van Het Roze Huis wierven fondsen en renoveerden het eigenhandig. Met de stad werd overeengekomen dat er vanaf 2004 een huurprijs in overleg zou vastgelegd worden. Op 1 augustus 2004 viel echter een factuur ten bedrage van €1.500 euro in de bus van de organisatie. Het bedrag werd door Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel betwist. En zo volgden vier jaren van facturen en betwistingen.

Met het einde van het huurcontract in zicht bereikten de Stad Antwerpen en Het Roze Huis nu een akkoord. Dit houdt in dat de Stad een marktconforme prijs aanrekent voor Café Den Draak op het gelijkvloers. Het secretariaat en de vergaderzalen van Het Roze Huis, gelegen op de eerste en tweede verdieping, worden in concessie gegeven. Dat haalt de vroege vraagprijs van €1.500 aanzienlijk naar beneden.

Deze regeling geldt met terugwerkende kracht, waardoor de achterstallige huur teruggeschroefd wordt naar 39.984 euro. Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel zal de helft daarvan nog voor het einde van het jaar betalen. De rest van het bedrag wordt gespreid over zes jaarlijkse termijnen.

“De huurkwestie zorgde de voorbije jaren voor een moeizame samenwerking met de stad en slorpte veel energie op van onze vrijwilligers en personeelsleden. Nu rekenen we op een structurele samenwerking om het diversiteitsbeleid van de Stad Antwerpen en de Provincie Antwerpen mee vorm te geven. We hopen dat dit voor een positieve boost zorgt binnen onze medewerksploeg om nu voluit voor de toekomst te gaan,” aldus voorzitter Sven Pichal.

Eén reactie

  1. […] Het Roze Huis ijvert voor structurele steun van stad en provincie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: