Sven Pichal (Het Roze Huis): schuldaflossing zwaar maar doenbaar

Bestuur gelooft niet in doemscenario
IJvert voor structurere steun van stad en provincie

Sven Pichal, voorzitter van Het Roze Huis, ziet de toekomst rooskleuriger in dan de hoge huurschuld van bijna 40.000 euro laat vermoeden. Sinds augustus 2008 betaalt inderdaad Café Den Draak huur aan Vespa, maar de prijs ligt een stuk lager dan de oorspronkelijke 1.500 euro. Den Draak betaalt nu 750 euro/maand. Voor de bovenverdiepingen betaalt HRH ook nog 1.000 euro concessie per jaar.

De 39.984 euro achterstallige huur is een uiteraard een grote hap, erkent Pichal in een vroege reactie.

Ja, dat is een hoog bedrag, maar het is dan ook een opgestapeld bedrag. We konden de voorbije jaren een beetje sparen, dus een deel van dat bedrag kunnen we dit jaar nog aan de Stad geven. En voor alles wat we in de toekomst moeten betalen, dus zowel de huur als de achterstallige huur, zullen we fondsen moeten vinden.

Dat betekent dat we Den Draak rendabel moeten krijgen, fundraising moeten opstarten, maar we kijken dan zelf ook weer in de richting van de stad. Als zij ons echt belangrijk vinden, zoals zij door hun diversiteitsplan vertellen en in verschillende contacten met de schepenen en de burgemeester zelf zeggen, dan hopen we bij hen toch ook een structurele subsidie te vinden. Waarvan een deel als huur terug naar de stad komt, maar waarvan het andere deel kan omgezet worden in daadwerkelijke initiatieven binnen de stad Antwerpen voor de holebi’s die er wonen.

En tenslotte hopen wij ook de provincie te kunnen overtuigen, om ons eindelijk als structurele partner te aanvaarden. En als dat allemaal niet lukt, ja dan gaan we kopje onder. Maar dat is een doemscenario, waar het bestuur van Het Roze Huis niet in gelooft. Belangrijkste nieuws is dat we nu samen met de stad, en hopelijk ook met de provincie, initiatieven kunnen opzetten, niets negatiefs ligt er nu nog tussen ons.

Later op de dag zal Het Roze Huis meer details over de overeenkomst meedelen.

3 Reacties

  1. tijd voor ne convenant 🙂

  2. […] Sven Pichal (Het Roze Huis): schuldaflossing zwaar maar doenbaar […]

  3. […] Sven Pichal (Het Roze Huis): schuldaflossing zwaar maar doenbaar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: