Christopop-zanger komt uit de kast

Op 55-jarige leeftijd uit

Het muziekgenre Christan pop heeft nogal wa aantrek in de V.S., bij ons scoorde enkel zangere Stacie Orrico wat hitjes met deze kuise deuntjes. De heilige boontjes zullen erg gechoqueerd zijn nu populaire gospelzanger Ray Boltz de kast openvlamt. Hij was 3 jaar getrouwd en bracht vier kinderen groot. Nadat hij jarenlang in therapie zat, verslaafs aan de anti-depressiva en zelfs zelfmoordneiging had vroeg zijn zoon wat er nu eigenlijk scheelde. Toen besloot Boltz de bom op tafel te gooien.

Tijd heelt alle wonden

Hij verteld dat zijn ex-vrouw en kinderen in eerste instantie tijd nodig hadden maar ze uiteindelijk 100% achter hem zijn blijven staan en het gezin er sterker is uit gekomen. Waarom het zo lang duurde? Hij wist het al als kind maar door zijn Christelijke opvoeding en levenswandel dacht hij dat het zo hoorde om die ‘zonden’ te verdringen. Vandaag weer hij wel beter en is hij opgelucht dat die last van schouders is gevallen.

Sterk huwelijk

Ondanks zijn geaardheid viel het hem niet zwaar om met zijn vrouw te vrijen. Ray verteld hoe hun intimiteit gebaseerd was op wederzijds respect enn affectie voor elkaar. Hij hield diep van haar maar besefte ook diep vanbinnen dat het niet zijn echt ik was. Zij is nog steeds close met haar ex-man en zet zich zelf in voor holebirechten als lid van de roze groepering Soulforce.

Opdrachten blijven uit

Boltz was een veelgevraagde en graag geziene artiest wiens agenda altijd volstond met boekingen. Helaas kwam daar na zijn coming-out een einde aan. De aanvragen stopten als bij toverslag. Ray weet dat er nog veel artiesten in het genre Christian Pop zijn die niet uit de kast durven komen. Niet omdat het hen deert maar om dat het gelovige publiek het gewoon niet accepteerd. Hij brengt af en toe nog een plaatje uit maar is officieel op pensioen, zijn carrière heeft hem financieel zeker geen windeieren gelegd.

bron: Washington Blade

2 Reacties

 1. Ik kan in het “Washington Blade” nergens de quote “verslaafd aan de anti-depressiva” vinden, op zich
  vrijwel een contradictio in terminis.

  Het lijkt mij momenteel zinvoller te focussen op het GOP ‘happy couple’ McCain-Palin: oerconservatief, rabiaat anti-gay en als potentieel president/vice-president een direct gevaar voor de rechten van iedere Amerikaanse gay/lesbian.

 2. ‘Bijbel zegt niets over moderne homoseksualiteit’

  ‘Vooropgesteld, ik vind geen enkel enthousiasme in de Bijbel over homoseksualiteit. De situatie waar we hier over spreken, twee gelovige mannen of vrouwen die in liefde en trouw willen samenleven, kom ik echter nergens in de Bijbel tegen’.

  http://www.coc.nl/dopage.pl?thema=any&pagina=viewartikel&artikel_id=2473

  Actieplannen zijn d’r idd nodig.
  http://www.steunpuntgelijkekansen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: