Wel Jong Niet Hetero Startival 2008

Over enkele uurtjes start in Hansbeke Startival, het eerste holebifestival in Hansbeke, Oost-Vlaanderen. Het weer is misschien wisselvallig (c’est la Belgique ici), maar Startival kreeg al wat media-aandacht.

De holebisites niet meegerekend, kwam Startival aan bod in De Standaard en vandaag uitvoerig in de regionale editie van Het Laatste Nieuws.

Eerste festival voor holebi’s, Gaëtan Regniers, Het Laatste Nieuws, 13.09.2008.
«Voor de buitenwereld is het nog al te vaak ‘ach ja, dat zijn die homo’s’, terwijl wij net zoals de scouts, Chiro en andere jeugdbewegingen activiteiten inrichten en op kamp gaan», zegt Van Speybroeck. «Met als grote verschil dat we ons ook verbonden voelen door onze holebiseksualiteit. Als volwaardige jeugdbeweging kan een eigen jaarthema niet uitblijven. Dit jaar wordt dat ‘Tolero’, een verwijzing naar de campagne ‘F*ck hetero’s en holebi’s, ik ben tolero’. We promoten tolerantie en willen ons jaarthema zelf ook waarmaken. Ons festival is niet het zoveelste dat holebi’s apart willen doen. Nee, wij gaan uit de bol samen met alle sympathieke hetero’s.»

Dat het festival Hansbeke als locatie uitkiest, is dan weer toevallig. «We waren op zoek naar een goede festivalweide en vonden die hier. Het klopt dat we met onze activiteiten doorgaans steden aandoen, de problematiek is dan ook sneller bespreekbaar in de stad dan op het platteland», aldus de vrouw. In Hansbeke kijken ze verbaasd op gastdorp te zijn van het eerste Holebifestival. «Nog niks over gehoord», valt ook burgemeester Roger Boone uit de lucht. «Ik zal wel eens een kijkje gaan nemen, maar blijven slapen doe ik niet», besluit hij met een kwinkslag.

Praktisch: Het Startival vindt plaats vanaf 14 uur op een weide in de Warandestraat. Tussen het station en de weide is een gratis pendeldienst. De toegang bedraagt 5 euro, camping+ontbijt kost 2 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: