Siteseeing: Mensworld

Mensworld is een nieuwe website voor mannen, een site voor ge-hemancipeerde venten. Mensworld is een initiatief van fotograaf en IT-er Kevin Wuyts en Bryan Barnes.

Persbericht: Mensworld.
*to hemancipate : /verb : to reconstruct the lost identity of men
De nieuwe man is verzopen. Op de ruïnes van het mannelijk geslacht ontstaat Mensworld. De ultieme plek voor mannen. De mannelijkste site van Vlaanderen en Nederland is een feit.  We zijn dé referentie voor mannen. Informatie en topics,  taboeloos gebracht en met een knipoog.

Mensworld, zonder zever…
In een tijd waar gelijkheid tussen de seksen vanzelfsprekend is, lijkt de hedendaagse man meer dan ooit op zoek naar zijn identiteit. De stereotypen waarmee we opgroeiden zijn danig geëvolueerd en onze plaats lijkt meer en meer aan belang in te boeten. Tijd voor een mannenplek, zonder onderscheid van type. Macho of softie, jager of prooi, topsporter of ‘couch patato’. Een plaats voor iedere man.

Meer info op http://www.mensworld.be

4 Reacties

 1. […] 15, 2008 bij 1:30 pm · Ingedeeld onder Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town Siteseeing: Mensworld Mensworld is een nieuwe website voor mannen, een site voor ge-hemancipeerde […]

 2. Westerse man en vrouw groeien uit elkaar

  De verschillen tussen mannen en vrouwen worden alsmaar groter in de rijke, Westerse contreien. In tegenstelling tot traditionele culturen als India of Afrika waar de persoonlijkheid van de koppels steeds meer op elkaar lijken.

  http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/416666/2008/09/15/Westerse-man-en-vrouw-groeien-uit-elkaar.dhtml

 3. Even een korte toelichting. We trachten niet om een “wij tegen zij” gevoel te stimuleren of creëren. Het is wel zo dat er een groot verschil is tussen de nieuwe generatie jongens en de mannen die nu opa zijn geworden.

  Ikzelf ben nogal hard opgevoed in de jaren ’80 door moeder de vrouw die thuis als het ware met de deegrol regeerde. Naar mijn vader heb ik nooit opgekeken en om naar mijn oudere broer op te kijken was ik dan veel te eigenzinnig.

  Alles over mannenzaken, kwesties (puberteit) en overige levensvragen heb ik stiekem moeten ontdekken, zoals heel veel jongens trouwens. Erover praten is taboe, vader kijkt alleen maar toe. Toen was er geenszins internet. Komt daarbij dat mijn eerste schoonmoeder penisnijd had. Ze werd in een vorig huwelijk bedrogen etc. Het beeld zal me altijd bijblijven dat er een mini penis-guillotine in haar vitrinekast pronkte.

  Dus neen: berichtgevingen van verschillen tussen mannen en vrouwen (rolpatronen) zetten we niet centraal, deze zijn bovendien meestal wat sensationeel gericht heb ik de indruk. Al gaan we in de toekomst enkele zinnige artikels hierover wijden.

  Leuk dat Sara enkele typische vrouwensites toelicht. Dat bedoel ik nu net. Daar bestaan er 100 van in een dozijn. Initiatieven als Mannenatlas juichen we toe

  Alle begin is moeilijk. Dank aan de jongens van Talk of the town die ons persbericht al eerste online brachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: