TV: Keukenrebellen, met Viki Geunes (en Wim De Smet), op VT4

Sinds verleden week kan je op VT4 Keukenrebellen volgen op VT4. In dit programma leidt tweesterrenchef Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Mol tien jongeren op die hun eigen horecazaak moeten runnen. Klinkt très Jamie Oliver (Jamie’s Kitchen), maar Keukenrebellen is veelbelovend. Dankzij een ad rem chef en Roos Van Acker.

Aflevering 1 deed dan wel denken aan een Idool of X-Factor, met audities en grootse afgangen, maar het vervolg zou wel eens interessanter kunnen zijn. Nu de nitwits naar huis zijn gestuurd, kunnen tien ‘probleemjongeren’ starten aan hun opleiding in hotelschool Spermalie in Brugge.

Keukenrebellen.

Wim De Smet. Foto: Keukenrebellen.

Bij de tien finalisten zit Wim De Smet (23) uit Oost-Vlaanderen (regio Aalst). Wim is van hoofdberoep onderwijzer en feest wel eens in Love Everyone… Toen hij door mocht naar de tweede ronde, kuste hij zijn man vol enthousiasme.

Afleveringen
11.09.2008 – 1
Honderden jongeren reageerden op een oproepspot voor Keukenrebellen en daagden op voor de eerste grote selectieronde. Deze potentiële kandidaten worden vandaag stuk voor stuk door twee Sterren-chef, en bezieler van het project, Viki Geunes aan de tand gevoeld…Een smaak- en kooktest scheidt het kaf van het koren. De tien geselecteerde jongeren willen bewijzen dat ze hun droom op een eigenwijze en rebelse manier kunnen waarmaken. In amper tien weken tijd worden ze klaargestoomd tot gedreven koks van hun eigen restaurant en cateringservice op een geheime locatie.

18.09.2008 – 2
De tien keukenrebellen zijn gekozen, nu is het de hoogste tijd voor het echte werk. Vandaag gaat hun opleiding van start. Ze maken kennis met koken in al haar facetten, en dat betekent ook back to basics. De rebellen trekken naar de boerderij en leren de basisproducten van de keuken kennen. Ook minder evidente bewerkingen, zoals “uitbenen” komen aan bod.
De eerste kennismaking met chefkok Viki Geunes was voor de meeste keukenrebellen geen pretje. Nu leren ze hun strenge leermeester van een andere kant kennen, want zijn levensverhaal kan heel inspirerend werken.
Doel deze week: De rebellen mogen zich een eerste keer bewijzen: ze mogen koken voor familie en vrienden en…de verwachtingen zijn hoog gespannen.

25.09.2008 – 3
De keukenrebellen hebben op korte tijd al heel wat geleerd in de keuken. Nu is het tijd om zich te bewijzen tegenover vrienden en familie met een volledig viergangendiner.
Na de intensieve keukenopleiding wacht hen een even harde zaalopleiding. De 9 keukenrebellen komen in handen van dé etiquettespecialist in Vlaanderen: Kevin Strubbe. Hij zal hen inwijden in alle aspecten van de verfijnde bediening, wat niet voor alle rebellen een fijne aankondiging is. Thomas en Luc ontpoppen zich tijdens een eerste test meteen tot topkelners.
De keukenrebellen verzorgen een diner voor een tafel met BV’s. Hun zelfverzekerdheid krijgt een knauw wanneer ze Miss België Alizée Poulicek en ex-missen Annelien Coorevits en Virginie Claes moeten bedienen. Ook het kritische oog van Felice, Hans Otten en Sophie Dewaele houdt hen in de gaten.

Bekijk op MyVideo enkele fragmenten.
Keukenrebellen, elke donderdag op VT4, 21.45 uur.

7 Reacties

  1. Back to basics
    da’s erg belangrijk, halen ze ook aan waar de worteltjes,… oorspronkelijk groeiden ❓

  2. Waar is die tiende keukenrebel dan naartoe in de derde aflevering? Mocht die niet meer meedoen en is die in de pan gehakt?

  3. Het is misschien wel een afvalrace. Donderdag weten we meer…

  4. […] TV: Keukenrebellen, met Viki Geunes (en Wim De Smet), op VT4 […]

  5. Viki die mag gerust eens in mijn potje komen roeren 🙂

  6. […] week door chef Viki Geunes naar huis gestuurd. In de aflevering van gisteren bleek dan weer dat Wim De Smet na een onsuccesvolle kooktest  zelf naar huis vertrokken is. Daardoor opent het restaurant […]

  7. ik wil wel meer info over tim, kvind hem een schatje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: