Holebifederatie: steeds tolerantere Belg is hoopgevende evolutie

Het homohuwelijk en homo-ouderschap worden steeds gemakkelijker aanvaard. Behalve bij 50-plussers, schrijft Knack. Yves Aerts van de Holebifedertie is alvast blij met deze evolutie.

‘Belg wordt almaar toleranter’, Knack, 17.09.2008.
Een zijstap in de enquête: Delta Lloyd mat de Belgische tolerantie tegenover holebi’s. En die blijkt vrij groot, al kant 16 % van de volwassen Belgen zich tegen het homohuwelijk. Het homohuwelijk wordt wel meer aanvaard dan homo-ouderschap: 37 % vindt dat twee vrouwen of twee mannen minder geschikt zijn om samen een kind op te voeden. Zeker bij 50-plussers ligt de kwestie gevoelig: 46 % staat er negatief tegenover, terwijl dat bij de middengroep om 32 % en bij de -30-jarigen om 29 % gaat. Mannen zijn ook veel afwijzender (45 %) dan vrouwen (27 %).

Yves Aerts van de Holebifederatie is aangenaam verrast door de cijfers van Delta Lloyd, die hij al met al erg vindt meevallen: ‘Telkens wanneer een dergelijk onderzoek naar buiten komt, zie je het aantal mensen dat problemen heeft met holebi’s, gestaag zakken. En 16 % tegen het homohuwelijk: dat is eigenlijk niet zoveel meer. Voor de openstelling van het huwelijk lag dat cijfer een pak hoger. Hoe meer mensen in de praktijk zien dat holebi’s huwen of samen kinderen opvoeden, hoe minder afwijzend ze er blijkbaar tegenover staan. Ik vind dat een erg hoopgevende evolutie.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: