Antwerpen krijgt World Outgames 2013: “bevestiging formaliteit”

Tijdens het bezoek van een delegatie van de GLISA (Gay & Lesbian International SportsAssociation) zou duidelijk geworden dat Antwerpen de enige overblijvende kandidaat was voor het hosten van de World Outgames in 2013. Dit meldt GayKrant.nl, zij vermelden er ook bij dat de andere kandidaatstad (Melbourne, AUS) zich heeft teruggetrokken. Volgens holebi.info bleef Antwerpen als enige geschikte kandidaat over na een voorselectie van de GLISA zelf.

Wel of niet

Wie het bij het rechte einde heeft is niet echt duidelijk, de nieuwsfeed van GLISA.org vermeld geen van beide stellingen. Wel is zeker dat de organisatie op 26 oktober de knoop zal doorhakken en de voorkeurskandidatuur officieel zak bekrachtigen. Sportschepen Ludo Van Campenhout (Open Vld) benadrukte nog dat het organiserend comitée volledig achter het project staat.

Capaciteit

Als de Outgames aan Antwerpen worden toegewezen mogen we in 2013 een overrompeling verwachten. Er worden 8000 à 10 000 deelnemers en 200 000 bezoekers verwacht. Tijdig een overnachting boeken is wel een vereiste. Volgend jaar vinden de Outgames plaats in Kopenhagen (500.000 inw.), een stad die net wat groter is dan Antwerpen (400.000 inw.). Die zou al als goede test kunnen dienen. Volgens de cijfers van de stad Antwerpen overnachtten ongeveer 1 400 000 mensen in ’96 in onze Scheldestad. Met de Outgames zou de stad een zesde van dat aantal op enkele dagen moeten slikken.

bronnen: gaykrant.nl en holebi.info

Eén reactie

  1. […] 2013: Love United Geplaatst op oktober 26, 2008 door Benjamin Antwerpen is in Vancouver officieel verkozen tot gaststad van de World Outgames 2013 (WOGA 2013). De stad, de provincie en Holebi Antwerpen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: