Melbourne hostte al AsiaPacific Outgames

In het volgende bericht melden we je al dat volgens enkele bronnen kandidaatstad Mebourne zich had teruggetrokken uit de strijd om de World Outgames 2013. GLISA, de federatie achter de Outgame organiseert naast de ‘wereld-versie’ ook enkele continentale games. Noord-Amerika en Azië/Oceanië hebben zo elk hun versie van de Outgames. Melbourne was dit jaar van 30 januari tot 3 februari al gaststad voor de AsiaPacific Outgames. Dit vraag die zich stelt is of Melbourne al wel geïnterreseerd was in de wereldversie of het allemaal berust op een misverstand?

Vijf continentale departmenten

Op de site van GLISA international vinden we niet onmiddelijk een lijst terug met de steden die geboden hebben voor 2013. We leren wel dit: naast de World Outgames elke vier jaar wil de GLISA in de tussenjaren ook elk continent een kleinere versie van de spelen geven. Ze hebben continentale departementen: Europa, Noord-Amerika, Azie & Oceanië, Midden- & Zuid-Amerika en tot slot Afrika. Vorig jaar werden er lokale games gehouden in Noord-Amerika (Calgary, CAN), dit jaar in Azië & Oceanië (Melbourne, AUS).

African Outgames?

Of er in 2010 ergens spelen zullen plaatsvinden is nie bekend. Wel worden er in 2011 terug spelen uitgeschreven voor Noord-Amerika. We kijken alvast uit naar de eerste spelen op het Afrikaanse continent! De landen die daar kanidaat willen zijn lijken nogal beperkt, Zuid-Afrika zal mogelijk de enige optie zijn. Uiteraard is dit nog in de glazen bol kijken. GLISA doet alvast zijn best om zoveel mogelijk holebi’s te bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: