Vlaamse Musicalprijzen 2008: ‘The Last Five Years’ is Beste Musical

Het intiem buitenbeentje ‘The Last Five Years‘ is door de VMP-jury bekroond tot Beste Musical. Ann Van den Broeck en Jan Schepens kaapten de prijs weg voor Beste Vrouwelijke en Beste Mannelijke Hoofdrol, Pol Vanfleteren krijgt voor zijn arrangementen de prijs voor Beste Inhoudelijke Prestati

Persbericht:
THE LAST FIVE YEARS WINT VIER VLAAMSE MUSICALPRIJZEN
ANN VAN DEN BROECK, JAN SCHEPENS EN KOEN CRUCKE BEKROOND
RADIO 2 PULIEKSPRIJS VOOR GREASE
HANS PETER JANSSENS EN WIM VAN DEN DRIESSCHE KRIJGEN SPECIALE PRIJS

Maandagavond beleefden zo’n 1200 genodigden en musicalfans in De Zuiderkroon in Antwerpen een spannende en uitzinnige avond tijdens het vijfde gala van de Vlaamse Musicalprijzen.  Buitenbeentje ‘The Last Five Years’ kreeg vier onderscheidingen.  De intieme voorstelling is door de jury uitgeroepen tot Beste Musical van het afgelopen seizoen.  Ann Van den Broeck en Jan Schepens kaapten de prijs weg voor Beste Vrouwelijke en Beste Mannelijke Hoofdrol, Pol Vanfleteren krijgt voor zijn arrangementen de prijs voor Beste Inhoudelijke Prestatie.

‘Fame’ had de meeste nominaties (8) en wist er 2 te verzilveren: Beste Regie (Martin Michel) en Beste Ensemble.  ‘Assepoester’ leverde de beste bijrollen af, gespeeld door Koen Crucke en de Nederlandse Loeki Knol.  Karen Beens, die de poppen van ‘De Fabeltjeskrant’ ontwierp, wint de prijs voor Beste Creatieve Prestatie.  De Radio 2-Publieksprijs is voor ‘Grease’.

De vakjury, met voorzitster Leah Thys, deelde ook twee speciale trofeeën uit.  Hans Peter Janssens kreeg de carrièreprijs voor Bijzondere Verdienste.  In Vlaanderen speelde hij onder meer de hoofdrollen in ‘Les Misérables’, ‘The Phantom of the Opera’ en ‘Dracula’.  In Londen vertolkte hij jarenlang de rollen van Jean Valjean en Javert in ‘Les Misérables’.  Hij was de eerste acteur die beide rollen vertolkte in de West End.  Momenteel schittert hij in de Disney-musical ‘Tarzan’ in Nederland.

Wim van den Driessche werd bedacht met de ATV-Prijs voor Bijzondere Prestatie.  Hij speelde onlangs in ‘Les Misérables’ in Nederland de twee mannelijke hoofdrollen op één dag, een wereldprimeur.  Beide acteurs brachten tijdens het gala een uitzonderlijk duet van het nummer ‘Ster’ uit ‘Les Misérables’.

Tijdens de show, die live werd uitgezonden op ATV en ook mee te volgen was op Radio 2, waren er ook enkele veelbelovende voorsmaakjes van het nieuwe musicalseizoen: de cast van ‘Daens’ (met o.a. Lucas Van den Eynde, Free Souffriau en Jelle Cleymans), de kids van ‘Annie’, de volledige cast van ‘Suske en Wiske – De Circusbaron’, de jonge belofte Sara Gracia Santacreu uit ‘Evita’ en Timo Descamps met een nummer uit ‘Kruistocht in Spijkerbroek’.  De Britse musicalster Sarah Hay (o.a. ‘Blood Brothers’, ‘West Side Story’, ‘Romeo & Juliet’) kwam speciaal voor de gelegenheid naar Antwerpen met een act waarmee ze de zaal in enkele minuten op haar hand kreeg.  Jo De Poorter en Bieke Iegems praatten de avond met stijl en een knipoog aan mekaar.

De jury van de Vlaamse Musicalprijzen 2008 bestaat uit: Leah Thys (voorzitter), Christel Carnas (Musicals), Jo De Poorter, Wilfried Eetezonne (De Morgen), Luc Milio (Radio 2), Peter Van Camp (VTM), François Van de brul (ATV), Herman Van Doninck (Gazet van Antwerpen/De Zondag), Gui Van Roy (Zone-Magazines), Guy Van Vliet (Het Laatste Nieuws/Musicalsite).

Bekijk hier de nominatielijst.

Eén reactie

  1. […] Vlaamse Musicalprijzen 2008: ‘The Last Five Years’ is Beste Musical […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: