Trouwen: binnenkort in Californië en Brazilië

President Lula

President Lula

In het holebiwereldje is weer heel wat gebeurd op vlak van trouwrechten. Enkele belangrijke spelers hebben hun steun betuigd als voorstanders van het homohuwelijk. Niemand minder den Brad Pitt en de president van Brazilië, Luiz Inacio Lula da Silva, lieten duidelijk verstaan dat ze ons holebi’s niet vergeten en ze 200% achter een huwelijk voor iedereen staan.

Brazil -hearts- gays

Met een van de grootste gay prides in de wereld kunnen de Brazilianen niet naast hun roze medemens kijken. El presidente stelde dat homokoppels bestaan en niet genegeerd mogen worden. Ze verdienen daarom ook wettelijke erkenning. Hij vroeg zich ook af waarom zoveel politiekers zich tegen homoseksualiteit kanten maar niet beschaamd om toch belastingen en stemmen van deze minderheidsgroep te vragen. Hij roept iedereen op om de hypocrisie te stoppen.

Vooruitgang

President Lula gaat nog verder. Hij was de eerste politieke leider van het land die een conferentie in het leven riep met enkel en alleen de gelijkheid van holebi’s op het programma. In Brazilië mag je al sinds 1823 legaal homoseksuele betrekkingen hebben. Geweld tegen holebi’s is er echter nog heel courant. 

Een wetsvoorstel voor gelijke rechten voor holebikoppels ligt al 10 jaar slapende in het nationaal congress waardoor sommige staten het heft in eigen handen nemen en zelf enkele lokale wetten uitvaardigen ter bevordering van homohuwelijk, adoptie, bescherming en dergelijke.

Brad smijt er geld tegenaan

Een beetje noordelijker, in het Amerikaanse Florida, ligt wetsvoorstel 8 op tafel. Dit zorgt er voor dat in het lokale wetbook een zinnetje wordt toegevoegd dat het huwelijk beschrijft als een unie tussen man en vrouw. Dit deed ons poepsnoepje steigeren en hij stortte prompt 100.000 dollar op de rekening van een rechtengroep die voor de openstelling van het huwelijk strijdt.

Nee tegen voorstel 8

De brave huisvader zei hierover het volgende: ‘ Niemand heeft het recht om iemand anders zijn leven te ontzeggen, ook al is die het er mee oneens. Want iedereen heeft het recht om zijn leven op zijn eigen manier te leiden zolang die niemand schaad. En omdat discriminatie niet thuis hoort in Amerika, zal ik resoluut tegen wetsvoorstel 8 stemmen!’

En wij hebben weer een reden meer om Angelina Jolie te verwensen omdat ze onze man afnam. Honestly it should have been me…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: