Ambras in Bosnië: moslim vs. holebi’s

Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina

Ondertussen heeft iedereen er wel van gehoord, maar we willen er toch nog even de aandacht op vestigen: de rellen in Sarajevo. Het eerste holebifestival dat er georganiseerd werd draaide uit een bitchfight van formaat. Homofoben en extremistische moslims vonden het nodig om alles wat los stond richting holebi’s te gooien, maar ook journalisten en politie ontsnapten niet aan een serieuze aframmeling.

Gewonden

Acht mensen raakten gewond, waaronder enkele journalisten. De politie was massaal aanwezig maar moest ook delen in de klappen die kort na de openingsceremonie van het rechtenfestival uitbraken. Leuzen als ‘dood aan de homo’s en ‘Allahu ahkbar’ (god is de grootste) werden doorheen de straten gescandeerd. Waar ‘gij zult niet oordelen’ en ‘respecteer uw naaste zoals uzelf’ gebleven zijn wist niemand.

Boerenkrijg

Nog voor het festival goed en wel startte was het al ten dode opgeschreven. De moslim was beledigd omdat het tijdens de ramadan plaatsvond, politici en leiders verklaarden dat homoseksualiteit een ziete is. Verschillende kranten bundelden de krachten en riepen onder andere uit om de holebi’s (met riek en toorts?) te verbannen, lynchen en stenigen.

Over knuffelbeleid en kakken in de juiste richting

Wederom moeten we vaststellen dat seksualiteit en religie vloeken. In Nederland vraagt de Marrokaanse gemeenschap nu zelf aan de overheid om hun kinderen hard aan te pakken en te stoppen met het knuffelbeleid. In Londen onstond er verontwaardiging omdat alle nieuwe toiletten voor de komende Olympische spelen moslim-proof gemaakt zijn (ze zouden niet richting Mekka mogen kakken). Vele moslims begrijpen niet van waar die stelling komt, er staat niets over in de Koran.

De prijs van een verkeerd beleid

Hebben wij westerlingen dan angst voor de moslimgemeenschap of gaan we te ver in onze politieke correctheid? Als de moslimgemeenschap zelf al aan de alarmbel moet trekken, dan is er toch iets duchtig mis met het westerse beleid? Al die negatieve berichtgeving gaat ten koste van de duizenden goed geïntegreerde en sociale moslims.

Preek

Ik moedig die moslims dan ook aan om zoveel mogelijk hun stem te laten horen, net zoals holebi’s zijn ook zij slachtoffers van stigmatisatie en enkelingen die het om zeep helpen voor een hele groep. Onze politiekers moeten dan ook eens met de vinger naar zichzelf durven wijzen. Hou van je religie en je god maar misbruik hem niet, stel een beleid op maar wees niet beschaamd om het bij te sturen wanneer nodig

2 Reacties

 1. […] Ambras in Bosnië: moslim vs. holebi’s Ondertussen heeft iedereen er wel van gehoord, maar we willen er toch nog even de aandacht op vestigen: de rellen in Sarajevo. Het eerste holebifestival dat er georganiseerd werd draaide uit een bitchfight van formaat. Homofoben en extremistische moslims vonden het nodig om alles wat los stond richting holebi’s te gooien, maar ook journalisten en politie ontsnapten niet aan een serieuze aframmeling. […]

 2. – Levi Strauss steunt homohuwelijk in Californië.
  27 September 2008
  – Pepsi steunt holebi’s.
  26 September 2008
  – McDonald’s opnieuw schuldig aan homofobe discriminatie.
  gepost :22 September 2008
  http://www.holebi.info Het is een merken vs. ❗

  Hebben holebi’s een leven ❓

  Hema komt uit de kast
  … samen met coc op coming-out dag … 🙂
  Geplaatst op september 10, 2008 door Emanuel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: