Siteseeing: Mission Possible, preventie tegen hiv-besmetting kort na eigen besmetting

De kans dat een hiv-positieve (homo)man de sekspartner infecteert, is in de zogenaamde primo-periode. Dat is de tijd kort na de eigen infectie. De kans op verdere besmetting is dan 1 op 20. De Zwitserse campagne Mission Possible wil hierop inspelen.

Mark Sergeant leerde Mission Possible kennen tijdens de Wereld Aidsconferentie in Mexico.

Deze Zwitserse campagne startte met informatie bij homomannen over primo-infectie, gevolgd door een ruim verspreide oproep om gedurende drie maanden collectief uitsluitend veilige seks te hebben. Aan het einde van deze periode werden alle mannen die van plan waren om te neuken zonder condoom (mannen in een vaste relatie, maar onuitgesproken ook barebackers) opgeroepen om zich te laten testen.

De kennis over primo-infectie is alvast vergroot bij de ondervraagde bezoekers van de campagne.

2 Reacties

  1. De trieste realiteit is het simpele feit dat de meeste “barebackers” onbereikbaar zijn voor HIV sensibilisatie campagnes.

    Na 25j en ontelbare campagnes wordt er momenteel op gay profielen sites à la (willekeurig gekozen) gaydar en gayromeo volop zonder enige gêne onbeschermde sex aangeboden.

    Gaydar heeft (onvoorstelbaar maar waar) een optie om publiek”Verdovende Middelen: Sociaal” te melden, waar Gayromeo de kroon spant met een stortvloed aan publieke profielen met “safe sex: bespreekbaar/ nooit”

    Het lijkt mij zichtbaar totaal geen kwestie meer van informatie of kennis ivm HIV, maar de onthutsende realisatie dat een deel vd homo populatie er een “na mij de zondvloed” mentaliteit op na houdt.

  2. […] Besnijdenis zou helpen tegen hiv. Maar dat effect zou onbestaand zijn in de VS. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: