Wie / wat is Mister Mundial? Jochen Vertessen vs. latino kandidaten

Jochen Vertessen, Mister Mundial 2008

Jochen Vertessen, Mister Mundial 2008

Mister Mundial World, Mundial Mister World. Het heeft heel wat zoekwerk gevergd om meer informatie te vinden over die verkiezing in Peru. Tik je in Google Mister Mundial World in, dan kom je terecht bij heel wat Belgische bronnen die schrijven over de overwinning van Mister Belgium Personality 2008 Jochen Vertessen, maar een officiële site van de Mister Mundial-verkiezing? Nee die hebben we (nog) niet gevonden.

En dat vonden we toch wat vreemd. Van een verkiezing die zich een wereldtitel aanmeet (Mundial), verwacht je toch een officiële site. Die hebben we min of meer gevonden. Beter gezegd: we vonden de website van de intiatiefnemer: Felipe Recabarren. Daar ontdekten we dat hij tal van verkiezingen organiseert, waaronder Miss en Mister Mundial.

Roy Malaga

Roy Malaga

Zo hebben we een beter idee tegen wie Jochen Vertessen gewonnen heeft. Eerste ereheer werd Mister Sur Perú 2008 Roy Malaga en tweede ereheer is Mister Gibraltar 2008.

Mister Gibraltar 2008

Mister Gibraltar 2008

De andere kandidaten wonnen eerder al titels als Mister Teen Guatemala, Mister Galápagos, Mister Gibraltar, Mister Costa Rica, Mister Teen Bogotá, etc… Jochen Vertessen wordt trouwens verkeerdelijk de de titel Mister Belgium gegeven.

Enfin, de Mister Mundial-verkiezing is een voornamelijk Latijns onderonsje. Als Felipe Recabarren nu eens Mistermundial.com of iets dergelijks zou registreren…

Jochen Vertessen komt omstreeks 15 uur aan in Brussel.

3 Reacties

 1. […] Wie / wat is Mister Mundial? Jochen Vertessen vs. latino kandidaten […]

 2. Met alle respect (en verdiende felecitaties!) voor Jochen Vertessen, mag het ook gezegd worden dat de behaalde titel (ondanks de goed klinkende naam “Mister World Mundial”…) niet de lading dekt die men van een Wereld verkiezing zou mogen verwachten. Immers, met slechts 13 deelnemers, waarvan de meerderheid Latino’s zijn en verschillende onder hen ook nog eens in Peru verblijven/wonen, kan je moeilijk van een representatieve wereldverkiezing spreken.
  Volgens onze informatie was de show ook niet zo indrukwekkend of “werelds” en speelde het zich af op een vrij klein podium, zonder al te veel staging, sound en lights…
  De officiële Mister World organisatie (Londen)overweegt ook stappen tegen de Peruviaanse initiatiefnemer omwille van het gebruik van de beschermde merknaam “Mister World”.

  Mister Belgium organisator , Christian Nolens, bevestigde vorig jaar al dat het milieu van verkiezingen totaal ontspoort en beaamde hij dat men door de bomen het bos niet meer ziet ,terwijl er wereldwijd tientallen internationale verkiezingswedstrijden worden georganiseerd doch niet allen met de uitstraling, de sérieux en inhoud die een wereldverkiezing verdient. De initiatiefnemers hebben doorgaans slechts één doel voor ogen , met name het verkopen van licenties aan nationale vertegenwoordigers die verzocht worden een jongeman af te vaardigen. Het is vooral een mercantiel initiatief waarbij de ethiek, eerlijkheid en ernst vaak zoek zijn. Het eigen belang primeert op de dat van de deelnemers die vaak teleurgesteld dienen vast stellen dat het allemaal maar magertjes uitvalt en lokaal zelfs weinig aanzien geniet, laat staan publieke en media belangstelling.Het wordt doorgaans attractief en groots voorgesteld, maar betekent uiteindelijk niet veel.Vandaar dan ook dat licentiehouders vaak al na één jaar afhaken. Met Felipe Recabarren is het niets anders; zoveel mogelijk events/verkiezingen organiseren louter vanuit een commerciële reflex (al is daar op zich niets mis mee).
  Ook in België voelt iedereen zich geroepen om te pas en te onpas een verkiezing te organiseren, vaak louter om de poen en met weinig respect voor de deelnemers die dan ook nog vaak een financiële bijdrage moeten leveren…
  Elke discotheek die zichzellf respecteert host een of meerdere verkiezingen. Hit and run.
  Dat komt de gevestigde waarden en intiatieven die het goed menen (Mister Belgium, Miss België, Mister Belgium Personality..) niet ten goede.
  Niet voor niets weigert Christian Nolens( Mister Belgium Comité) die trend te volgen en zich tevreden te stellen met ene banale modeshow in een discotheek… “Liever géén verkiezing, dan er ons gemakkelijk van af te helpen met een low profile event dat nergens op slaat en zeker niet representatief is voor hetgeen wij uiteindelijk beogen…” (dxit Ch. Nolens). Door het overaanbod (en ontsporingen) en de vaak slechte weerklank in de media, formuleren nationale sponsors en merknamen ook ernstige reserves en zijn ze veel minder geneigd om nog over de brug te komen.
  De Mister Belgium organisatie, met een aardig palmares en originele shows, zoekt hoe het in de toekomst opnieuw verkiezingen kan organiseren, de naam “nationaal” waardig. Diverse formules liggen op tafel.
  Inmiddels wordt ook de I.P.A. (International Pageants Association) opgericht ter bescherming en opwaardering van eerlijke organisatoren en goede organisaties die een chart of conduct zullen ondertekenen. To be continued.

 3. […] Deze Zuid-Amerikaanse verkiezing heeft vooral latinokandidaten. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: