The Factory’s in Herenthout wil na La Diferencia holebi-Kempen doen dansen


Met The Factory’s krijgt de regio Kempen opnieuw een eigen (holebi) danscafé. Iets wat er niet meer was na de sluiting (2006) van La Diferencia in Nijlen. The Factory’s bevindt zich in Herenthout. De Grand Opening is gepland voor vrijdag 31 oktober. Uitbaters Joeri Goormans en Tim Pauwels zien het helemaal zitten, burgemeester Roger Gabriëls is minder enthousiast…

Danscafé voor holebi’s op Markt, Pascal Faes, Het Laatste Nieuws, 09.10.2008
«Ik ben afkomstig uit Grobbendonk, Tim komt uit Mol», vertelt Joeri. «Al op jonge leeftijd was ik bezig met muziek, in de jaren negentig werd ik gebeten door de horecamicrobe. Ik opende mijn eerste zaak, ‘Ibiza’, in Kessel. Tal van bekende dj’s draaiden er hun eerste plaatjes. Na enkele jaren stortte ik me in een ander avontuur, holebicafé ‘La Diferencia’ in Nijlen. Enkele vrienden startten dit gedurfd initiatief en het groeide uit tot de bom van de Kempen. Vanuit alle hoeken van het land kwam men ernaartoe. We vulden het tekort aan holebicafés op in de Kempen. Na problemen met mijn toenmalige zakenpartner verkocht ik mijn deel van de zaak.» Samen met mijn huidige partner Tim richtte ik daarna een nieuw danscafé, ‘De L!nk’, op in de Corbiestraat in Mol. We hadden er een gemengd publiek, jong en oud. Dankzij ons sterke team dj’s en enkele vernieuwende thema’s, waaronder party’s op boten, clubnights op zondag, snowparty’s in augustus en Coyote Ugly-avonden, werden we één van de koplopers in de straat.

Anders

«Jaren later lieten we de zaak over en namen we afscheid van de horeca. Vooral de afstand tussen Mol en Kessel maakte het voor ons te zwaar. Toen we dit jaar dit prachtig pand op de Markt van Herenthout zagen, begon de microbe terug te kriebelen. Hier wilden we opnieuw van start gaan met een nieuw holebi danscafé, ‘Factory’s’, want Herenthout ligt veel dichter bij Kessel dan Mol. Herenthout staat bekend als stoetersdorp met veel toffe cafeetjes, maar wij willen net dat tikkeltje anders zijn. Voor ons geen gewone stamkroeg: No Pub, No Club…it’s Factory’s! Het wordt de place to be voor ‘openminded’ partypeople. Dit oude herenhuis toverden we om tot een stijlvolle, lounge-achtige zaak, zonder het te strak te maken. Ons opzet is een trendy danscafé waar je op donderdag en zondag vanaf 19 uur rustig kan bijpraten of genieten van een cocktail of wijntje. Op vrijdag en zaterdag verandert onze zaak in een cool danscafé.» Joeri en Tim hebben grootse plannen voor de toekomst: «Tegen juni 2009 wordt er een gezellig tuinterras aangelegd en zullen we de openingsuren wijzigen. We zullen vanaf het begin regelmatig thema-avonden organiseren, guest-dj’s laten komen en groepen laten optreden Het moet hier echt bruisen vanaf dag één! De muziekstijlen zijn uiteenlopend, van lounge, groove, disco-nouveau tot de betere dance hits. We mikken niet enkel op volk uit Herenthout, maar ook uit de ruime regio rond Herenthout. Het café is goed gelegen aan de E313, tussen Antwerpen en Hasselt.»

Burgemeester Roger Gabriëls is op zijn hoede in zijn reactie op de komst van de nieuwe zaak: «Als blijkt dat er overlast is dan wordt er onmiddellijk opgetreden. Ook zullen dan de nodige administratieve sancties volgen. We zullen kort op de bal spelen en meer controles uitoefenen.»

Tijdens het openingsweekend zal de zaak op 31 oktober open zijn voor genodigden. Tussen 21 en 24 uur zullen Free Booze, dj Peter en dj Ben en vele anderen optreden. Op 1 november opent de zaak de deuren voor het grote publiek.

Openingsuren: donderdag en zondag vanaf 19 uur, vrijdag en zaterdag van 20 tot 6 uur. De dj’s starten telkens vanaf 22 uur.

The Factory’s
Markt 2
2270 Herenthout
info@factorys.be

2 Reacties

  1. […] op poten. Vrijdag is het de officiële opening, en zaterdag mag het grote publiek binnen. The Factory’s hoopt net als La Diferencia een vaste waarde te worden. “Dit is onze ontspanning”, Bert Provoost, Gazet van Antwerpen, 30.10.2008. “We […]

  2. laat de moed niet zakken joeri we staan achter jou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: