‘Roze Duivels’ Pink Devils spelen tegen heteroploeg

De Pink Devils, onze Roze Duivels, spelen op 21 oktober tegen voetbalploeg van de Stad Mechelen. De match moet een statement zijn tegen homofobie in de sport.

Persbericht: Pink Devils spelen historische vriendenmatch tegen Team van Stad Mechelen

De Pink Devils uit Mechelen, de enige homovoetbalploeg van België, goed voor zilver op de Outgames van Montreal 2007, staan voor een nieuwe uitdaging. Ze spelen hun eerste match tegen een reguliere voetbalploeg. Aanleiding is een nieuwe campagne tegen de homofobie in de sport. Een campagne van de Holebifederatie in samenwerking met de Vlaamse Sportfederatie en gesteund door minister Anciaux. De campagne wordt eerder die dag voorgesteld op een persconferentie.

“Vlaanderen telt meer dan 20.000 sportclubs, goed voor 1,5 miljoen leden. Als je ervan uitgaat dat minimum 5% van de bevolking zich als holebi benoemt, dan betekent dit dat er naar schatting 75.000 holebi’s actief zijn in de sportclubs. Dat is meer dan vijf keer de inhoud van het Antwerpse Sportpaleis. Veel holebi’s verbergen hun seksuele voorkeur uit angst voor negatieve reacties. Dat is niet gezond. Terwijl gezondheid toch een van de eerste dingen is waar je aan denkt als je aan sport doet.” zegt Yvan Brys van de Holebifederatie. “Holebi’s die wel open zijn over hun geaardheid ervaren vaak allerlei vormen van homofobie: Ze worden uitgescholden, getreiterd, vermeden in douche en/of kleedruimtes. Ze worden geïntimideerd of zelfs openlijk gediscrimineerd. Men denkt nog vaak: homo’s zijn janetten, lesbiennes zijn manwijven en bij beiden draait alles rond seks”.

De vriendenmatch tussen de Pink Devils en de Mechelaars is de ideale gelegenheid om deze campagne op te starten. Allen daarheen dus. Iedereen is welkom.

dinsdag 21 oktober, 19u
Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker
Terrein 4
Nekkerspoel-Borcht 19
2800 Mechelen

3 Reacties

  1. Ze kunnen de tribunes indelen… ❗

    homo hart / homo hard

    of

    homo hart / hetero verstand

  2. […] Om de campagne te lanceren, organiseerde de Holebifederatie een voetbalwedstrijd tussen de Pink Devils en een ploeg bestaande uit Mechelse stadsmedewerkers. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: