WJNH = Wel Jeugdbeweging Niet Hetero

WJNH neemt deel aan de Dag van de Jeugdbeweging.

Persbericht: “Jonge Holebi’s trekken naar de Dag van de Jeugdbeweging”

Op vrijdag 17 oktober 2008 trekt Wel Jong Niet Hetero, de grootste holebi-jongeren koepel van Vlaanderen en Brussel, samen met haar aangesloten verenigingen voor de eerste keer naar de “Dag van de jeugdbeweging”. “Een unieke kans voor alle jonge holebi’s” klinkt het bij Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero.

“Sinds de erkenning van Wel Jong Niet Hetero als landelijk jeugdwerk in 2002, heeft de organisatie langzaam maar zeker haar plaats veroverd binnen het bestaande jeugdwerk-landschap in ons land” vertelt Van Speybroeck “Toen al hadden we als doel om te deel te nemen aan de Dag van de Jeugdbeweging, nu dat het eindelijk zover is zijn we echt heel trots”.

Holebi-zijn is geen probleem

“Wat doet een holebi-organisatie in hemelsnaam tussen de Scouts en de Chiro ?” deze vraag krijgen we vaak voorgeschoteld, vertelt Van Speybroeck “Het antwoord is zeer éénvoudig: net zoals andere erkende jeugdbewegingen brengen wij jongeren samen onder één gemeenschappelijk noemer namelijk het holebi-zijn.”

“Maar we gaan verder dan dat” vervolgt Van Speybroeck “Het holebi-zijn wordt niet meer als een probleem voorgesteld maar als een manier om jongeren de kans te geven hun vrienden netwerk uit te breiden, samen plezier te maken, op kamp te gaan en natuurlijk zichzelf ontdekken en beleven”.

Positief

Ook de meer ervaren collega-jeugdbewegingen ervaren de participatie van Wel Jong Niet Hetero als zeer positief “Niet alleen krijgen we nu de kans om concrete ervaringen uit te wisselen tijdens gemeenschappelijke overleg vergaderingen” vertelt Barbara Van Speybroeck “Maar meer en meer krijgen we ook de vraag om concrete vormingen uit te werken voor andere jeugdbewegingen, zo maken we het holebi-thema ook bespreekbaar bij hetero-jongeren”.

Een echt uniform heeft Wel Jong Niet Hetero (nog) niet “maar dankzij de input van de vele vrijwilligers hebben we speciale t-shirts ontworpen voor de dag van de Jeugdbeweging. Wie dacht dat we zouden deelnemen in roze sjaaltjes heeft het dus grondig mis” lacht Van Speybroeck

Praktisch

Je kan Wel Jong Niet Hetero en haar aangesloten jongerengroepen reeds aan het werk zien vanaf s’morgens vroeg in Leuven, Gent en Hasselt. Daar kunnen jongeren voor dat ze naar school gaan genieten van een heerlijk ontbijt en leuke randanimatie.

Alle info kan je vinden op http://www.weljongniethetero.be/dagvandejeugdbeweging

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: