Siteseeing: Take Care-week zet gay scene aan tot hiv-actie 24-30 november

Via www.takecareweek.be willen de Holebifederatie en Sensoa zowel de horeca als verenigingen aanzetten tot het sensibiliseren rond hiv. Take Care voorziet nuttige tips hierrond. De deelnemende acties komen dan op de kalender.

Om de TCW te ondersteunen, herneemt Sensoa de ‘Sluit hiv uit, niet wie seropositief is’campagne.

Wat is de TAKE CARE week?
Met TAKE CARE week willen we de aandacht vestigen op hiv, een virus dat onevenredig veel homomannen treft en waarvoor nog steeds geen genezing voor handen is.

Met TAKE CARE week willen we in de eerste plaats solidariteit vragen voor mensen met hiv. Daarom vragen we holebiverenigingen en homohoreca om activiteiten in te richten die geld opbrengen voor de ondersteuning van mensen met hiv.

Wereldaidsdag – 1 december – is de internationale dag waarmee de aandacht op hiv wordt gevestigd. We vragen alle verenigingen en homohoreca in Vlaanderen en Brussel om iets in te organiseren ten voordelen van mensen met hiv.

Een spectaculaire activiteit of een kleine attentie, dat beslis je zelf. Het belangrijkste is dat iedereen mee zijn schouders onder het initiatief zet.

TAKE CARE week is een gezamenlijk initiatief van de Holebifederatie en Sensoa. Wij ondersteunen alle initiatieven en zorgen voor de promotie, onder meer via deze site. Samen kunnen we van TAKE CARE week een groots evenement maken.

Waarom organiseren we TAKE CARE week?
Minstens één op dertig homomannen in België heeft hiv. Omdat er nog steeds veel mannen zijn die hun hiv-status niet kennen, is het werkelijke aantal homomannen met hiv wellicht nog veel hoger: één op twintig (5%) of meer.

Gelukkig is hiv dankzij de verbeterde medicatie geen doodsvonnis meer. Toch blijft het een zeer ingrijpende ziekte. De levensreddende medicatie moet verschillende keren strikt opgevolgd worden en heeft vaak erg vervelende neveneffecten. En je raakt hiv nooit meer kwijt.

Mensen met hiv zijn doorgaans bevreesd voor negatieve reacties. Dat is niet onterecht, want velen onder hen hebben al erg negatieve reacties ontvangen toen ze hun omgeving vertelden dat ze hiv hebben. Ook van andere homomannen, trouwens. Daarom houden ze het liever voor zich dat ze hiv hebben, tot ze iemand wat beter kennen. Maar daardoor lijkt het vaak dat hiv niet aanwezig is onder homomannen. Terwijl het tegendeel waar is…

Met TAKE CARE week willen we hiv-positieve homomannen de boodschap geven dat ze welkom zijn en blijven in de holebigemeenschap. Tegelijk willen we er alle homomannen aan herinneren dat hiv een groot probleem blijft in onze gemeenschap en dat veilig vrijen de enige manier is om hiv buiten te houden.

Wil je die boodschap mee ondersteunen? Organiseer dan een activiteit tijdens TAKE CARE week in je zaak of met je vereniging. Of neem deel aan één van de activiteiten in je streek.

De Solidariteitscampagne
Omdat discriminatie van mensen met hiv problematisch blijft, lanceert Sensoa dit jaar voor de tweede maal de solidariteitscampagne “Sluit hiv uit, niet wie seropositief is”.

Francesca Vanthielen, Sugar Jackson, Leki, Wim Devilder, Ann Van Elsen en Wim Oosterlinck dagen op affiche het publiek uit. Hoe zouden ze reageren mocht één van deze Bekende Vlamingen seropositief zijn?

De campagne is gebaseerd op een Frans idee en werd samen met het communicatiebureau TBWA naar Vlaanderen vertaald. De jonge fotografe Katrijn Van Giel legde de BV’s vast in indringende zwart-wit beelden.

Iedereen die meewerkte aan de campagne deed dat kosteloos of aan verminderde (productie)tarieven. Ook voor de mediaruimte kon Sensoa eens te meer rekenen op goodwill.

Via de Sensoa-site kun je affiches bestellen, een wallpaper downloaden, banners downloaden en het filmpje bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: