Jörg Haider had een borreltje te veel op in homobar

Ondertussen is het al oud nieuws: de beruchte extreem-rechtse politicus Jörg Haider kwam om in een auto-ongeluk. Hij reed drie maal de toegelaten snelheid en had vier maal de toegelaten hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Vandaag kwam er nog een pikant detail bovendrijven: meneer Haider heeft zijn laatste uren doorgebracht in homobar/resto Stadkrämer.

Sabotage

Haider reed met een VW Phaeton, volgens specialisten bij Volkswagen had de wagen de crash moeten doorstaan. De VW Phaeton is momenteel samen met de Audi A8 de veiligste op de markt en VW vermoed dan ook sabotage. Ze hebben alvast een in-house team naar het wrak gestuurd om het te onderzoeken op mogelijke sporen.

Controverse

Jörg’s leven was altijd al doorspekt met controverse. Naast zijn nazi-sympathiën speculeerden de kranten altijd druk over zijn geaardheid. Haider nam op vele evenemten een entourage van jonge blonde jongens mee. Tijdens zijn laatste nacht werd hij nog met een onbekende jongeman gespot in gay-place-to-be Stadkrämer in Klagenfurt. Op nog geen twee uur tijd maakte hij met de jonge deerne een fles wodka soldaat.

Outing

In 2000 barste de roze bom helemaal. Een aantal Oostenrijkse kranten waagden het om Haider te outen. Echt bewijs is hier nooit voor gekomen, hoewel HOSI (de grootste holebidrukkingsgroep van oostenrijk) beweerde al 10 jaar op de hoogte te zijn van zijn geaardheid. Verschillende bronnen uit het milieu waren ook bereid om dit te bevestigen.

Minderjarig

Jörg zou een voorkeur gehad hebben voor minderjarige jongens. Omdat de leeftijd voor meerderjarigheid in Oostenrijk op 18 jaar staat verkoos de politieke leider veelal Slovaakse tieners. In Slovakije staat de meerderjarigheidsleeftijd op 15 jaar. De kranten meldden toen ook dat Haider een cocaïne-verslaving zou hebben. Feesten met jonge kerels deed hij alleszins al de beste, hierover berichtten we al eerder.

Of het roddels zijn of nie zullen we waarschijnlijk nooit. Feit is wel dat Oostenrijk een nieuwe bladzijde begint na de dood van Jörg.

8 Reacties

  1. Hah , Love it when truth catches up.

  2. @zigrid: Ja, dat betekent altijd gezichtsverlies

  3. Ik vind zijn seksleven minder interessant dan zijn politieke leven. Het mooist is in ieder geval dat zo’n eerloze man op zo’n eerloze manier aan zijn eind is gekomen. Ik heb een ironisch requiem voor de populist gecomponeerd op mijn weblog:

    http://cultuurkritiek.nl/2008/10/17/requiem-voor-een-nazi/

  4. Ikzelf denk dat zijn politiek leven in verband staat met zijn seksleven.
    HaIDER en zo zijn ze!

  5. […] Holebifederatie: “Not done om als holebi-Vlaamsbelanger uit de kast te komen” Geplaatst op oktober 27, 2008 door Benjamin In De Standaard komen Yves Aerts en Yvan Brys, woordvoerders van de Holebifederatie, terug op de homogeruchten rond Jörg Haider. […]

  6. […] oktober 27, 2008 bij 7:48 pm · Ingedeeld onder Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town Holebifederatie: “Not done om als holebi-Vlaamsbelanger uit de kast te komen” In De Standaard komen Yves Aerts en Yvan Brys, woordvoerders van de Holebifederatie, terug op de homogeruchten rond Jörg Haider. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: