Nathalie Delporte en Ilse: “Wij zijn zwanger van een goede vriend”

Q-musicpresentatrice Nathalie Delporte (33) is zwanger van een goede vriend, vertelt ze in Het Laatste Nieuws. Het koppel zal steeds spreker over donor en niet over papa of vader. “Want dat is hij niet”.

Omdat Ilse al 47 is, werd snel duidelijk dat Nathalie het kind ging dragen.

«Wij zijn zwanger van een goede vriend» Zwangerschapsgids voor lesbische koppels, Annick De Wit, Het Laatste Nieuws, 20.10.2008.
«Het voelt bijna biològisch zo aan, dat de baby in mijn buik van ons tweeën is.» Maar voor lesbische koppels is er natuurlijk enige hulp bij nodig. Fertiliteitsklinieken bieden al geruime tijd de mogelijkheid tot bevruchting met het sperma van een anonieme donor. Diens identiteit kan nooit achterhaald worden, noch door de (mee)moeders, noch door het kind dat eruit geboren wordt. Maar Nathalie en Ilse kozen voor een bekende donor. Een vriend van hen.

«Dat was de oplossing die we het beste bij ons vinden passen. Ik zou het een vreemd idee vinden een kind te krijgen en te zien opgroeien van wie ik voor de helft niet weet: wààr komt het vandaan. Dat het puur gokken zou zijn, later. Of toch voor een stuk. Dat wilden we niet. Er was geen twijfel over wie we heel graag wilden als donor. Ilse en ik hadden het daar al vaak over gehad: als we samen voor een kind zouden gaan, dan zou hij het zijn. Het allerliefst. Hij komt – ook qua karakter – heel erg overeen met Ilse en dat vond ik heel erg belangrijk. En op een avond flapte ik het er ineens uit, tegen hem. Hij reageerde meteen heel positief. Je moét vanaf seconde één op dezelfde golflengte zitten over zoiets, of je moet er niet aan beginnen, vind ik. Nog diezelfde avond hebben we alles doorgepraat. En nadien opnieuw en opnieuw, we hebben alle mogelijke scenario’s besproken die zich zouden kunnen voordoen. Tot en met: ‘Wat als Ilse en ik samen omkomen bij een vliegcrash?’ Dat hij er dan wel mee zou over kunnen waken dat alles goedkomt met ons kindje. Dat we over hem gaan spreken als ‘donor’ en nooit ‘papa’ of ‘de vader’ gaan zeggen, want dat ìs hij ook niet. Dat soort zaken. Heel goede afspraken maken, is heel belangrijk. Allemaal in het belang van het kind, opdat er nooit aan getrokken wordt later.»

Praktische tips vind je in het boek Samen mama – Zwangerschapsgids voor lesbische koppels van Barbara Claeys.

4 Reacties

  1. En deze vriend zelf is hetero-getrouwd met kindjes?

  2. […] Nathalie Delporte en Ilse: “Wij zijn zwanger van een goede vriend” […]

  3. […] 7, 2009 door Benjamin Q-music-presentatrice Nathalie Delporte (33) is donderdagmiddag om 12 uur bevallen van een dochtertje, Aimee. Dat vertelt Het Laatste […]

  4. […] 7, 2009 door Benjamin Q-music-presentatrice Nathalie Delporte (33) is donderdagmiddag om 12 uur bevallen van een dochtertje, Aimee. Dat vertelt Het Laatste […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: