Boek ‘Samen mama’ ontstaan als kerstcadeau

Het boek Samen mama – Zwangerschapsgids voor lesbiennes is ontstaan omdat een medewerkster van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt een kerstcadeau zocht voor haar zus. Dat vertelt auteur Barbara Claeys in Gazet van Antwerpen.

Samen mama, Sylvia Mariën, Gazet van Antwerpen, 21.10.2008.
Auteur is freelancejournaliste Barbara Claeys (34), zelf noch lesbisch, noch moeder. Het idee kwam van een medewerkster van Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt. Die medewerkster was gaan kerstshoppen met een perfect cadeau voor haar zus in gedachten, maar dat bleek niet te bestaan: een zwangerschapsboek voor lesbische koppels.

Claeys: “Ik heb met veel lesbische koppels gepraat. Dan leer je snel wat er bij hen speelt. Ook de gewone zwangerschapsvragen komen aan bod. Hoe betrouwbaar zijn zwangerschapstests? Waarom mag je geen rauw voedsel eten als je zwanger bent? Maar lesbische koppels hebben veel extra vragen. Wie zal het kind op de wereld zetten? Wie wordt de donor? Hoe zit de adoptieprocedure in elkaar? Hoe zal de meemoeder met dat alles omgaan?”

“Wat mij opviel, is dat lesbische koppels bedachtzamer omgaan met hun zwangerschap. Voor het kind is dat een mooie basis. En bij lesbiennes is er geen papa-mama-verhouding. De beide partners hebben toch meer dat moedergevoel.”

“Het valt in ons land allemaal goed mee”, zegt Claeys. “Een adoptie is natuurlijk lang niet aangenaam, maar we zijn wél heel tolerant. En in een standaardkleuterklas kom je tegenwoordig álle situaties tegen. Een kind is veel soepeler dan wij soms denken.”

2 Reacties

 1. 😆 Kerstcadeau 😆
  Zal het ons Vrijzinnig centrum ook laten weten 😀

  D’r ligt hedendag het krantje ECHT?
  De blog:
  Number nine is on time – wedstrijd – vat Echt Brussel
  http://echtblog.wordpress.com/2008/09/29/wedstrijd-nacht-van-de-student/

 2. […] Boek ‘Samen mama’ ontstaan als kerstcadeau Geplaatst op oktober 21, 2008 door Benjamin […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: