Vlaamse sporttrainers krijgen les homofobiestrijd

Vlaamse sportclubs met Daniella Somers vs. homofobie

De Vlaamse Sportfederatie en de Holebifederatie starten een affiche- en cursussencampagne tegen homofobie in de sport. Dat meldt Belga via HLN.be. Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (Vlaams Progressieven) steunt de actie en trekt er 25.000 euro voor uit. De Antwerpse boksster Daniella Somers is het gezicht van de campagne. De initiatiefnemers gaan een charter opsturen naar de 20.000 Vlaamse sportclubs, die meer dan 1,5 miljoen leden telt.

Anciaux wil komaf maken met de stereotypen in de sportwereld en zorgen voor een homovriendelijk klimaat. De ondertekening van een charter waarin clubs beloven open te staan voor diversiteit en actief ongelijke behandeling van holebi’s bestrijden, is een stap in de goede richting. Volgens Anciaux zijn repressieve maatregelen niet aangewezen en zijn laagdrempelige bewustmaking en mentaliteitsverandering betere instrumenten om de problematiek aan te pakken.

Trainers trainen

Op de Vlaamse trainersschool worden er daarom cursussen gegeven, waar aangeleerd wordt hoe je zelf en in groep moet omgaan met anders geaarde sporters. Volgens Daniella Somers is de trainer immers een sleutelfiguur die een positieve invloed kan uitoefenen op zijn spelers, in welke discipline dan ook.

Om de campagne te lanceren, organiseerde de Holebifederatie een voetbalwedstrijd tussen de Pink Devils en een ploeg bestaande uit Mechelse stadsmedewerkers.

2 Reacties

  1. […] Vlaamse sporttrainers krijgen les homofobiestrijd […]

  2. […] Vlaamse Prijs voor Diversiteit in de Sport. Die ging naar de Holebifederatie voor de campagne over holebi’s in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: