Jihad for (gay & lesbian) love in Brussel

Allochtonenvereniging Merhaba organiseert tijdens het Pink Screens Filmfestival in Brussel verschillende activiteiten.

Merhaba’s Jihad for love (Brussels)

Merhaba – de organisatie van en voor allochtone holebi’s met roots in de Maghreb, het Midden-Oosten en Turkije – werkt in oktober voor het eerst samen met het Vrijheidsfestival én het Pink Screens Filmfestival in Brussel om via woord en beeld het debat te voeden rond holebiseksualiteit in een multiculturele wereld.

23/10: Merhaba@Vrijheidsfestival – A Jihad for Love.
Op donderdag 23 oktober om 20.00 uur zal tijdens het Vrijheidsfestival (van 16 tot 26 oktober 2008), aansluitend op de film “A Jihad for Love” van Parvez Sharma een debat volgen gevoed door Merhaba en Tels Quels. De titel van de film betekent in deze context geen gewapende heilige oorlog, maar wel de interne religieuze strijd.

Film en debat gaan door in Flagey, Heilig Kruisplein in 1050 Brussel/Elsene.

30/10 & 31/10: Merhaba@Pinkscreens

Op donderdag 30 oktober & vrijdag 31 oktober zal het publiek tijdens het filmfestival Pink Screens van Genre d’à côté ondermeer kunnen genieten van:

de Merhaba Night (30/10):
•        18:30 Een warme onthaal in het MerhaBar gezelligheidscafé, met muntthee, Oriëntaalse lekkernijen en hartverwarmende muziek.
•        19:30 De documentaire ‘Be Like Others’ van Tanaz Eshaghian
Weinigen weten dat in Iran geslachtsveranderingen (man naar vrouw) toegelaten zijn door de wet, terwijl je voor homoseksualiteit de doodstraf riskeert. Be Like Others volgt het pijnlijke en chaotische parcours van enkele jonge homo’s die besloten hebben om de operatie te ondergaan, niet altijd omwille van de voor de hand liggende redenen. Stelt zo’n radicale beslissing hen in staat om een gewoon leven te lijden? De film van Tanaz Eshaghian is een verbazend en compromisloos stuk over het persoonlijke leven van deze jongeren, en meer nog, over een maatschappij die weinig bekend is.
•        21.30 Debat vooraf gegaan door een “gueulante”: Vrouwen en holebi’s: de Jihad van het Westen ? Een uitnodiging om rond dit thema uit te wisselen, te discussiëren, te getuigen, ….
•        22.30 Arab Funky Party! Hot ’n funky Merhaba Oriëntal Night met DJ Luuk!!!!!!:

De Merhaba Première (31/10):
Merhaba haalde de Nederlandse kortfilm ‘Color me bad’ van Hesdy Lonwijk naar het Zuiden en zorgt samen met Pink Screens voor de Belgische première.
Een betoverende, impressionistische kijk op het leven van de jonge Marokkaanse bokser Karim, zoon van migranten, verscheurd tussen de roep van zijn hart en de traditie.

Pink Screens gaat door in Cinema Nova, Arenbergstraat 3 in 1000 Brussel/Centrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: