World Outgames Antwerpen 2013: Love United

Antwerpen is in Vancouver officieel verkozen tot gaststad van de World Outgames 2013 (WOGA 2013). De stad, de provincie en Holebi Antwerpen staan voor een hele uitdaging. WOGA 2013 zal doorgaan van 3 tot 11 augustus 2013.

Persbericht: Antwerpen gaststad voor de 3de World Outgames in 2013 !

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van GLISA (Gay & Lesbian International Sport Association) kozen de leden Antwerpen als gaststad voor de 3e editie van de World Outgames.

Na een sublieme presentatie van het Antwerpse bidcomité onder leiding van Volksvertegenwoordiger en Schepen Ludo Van Campenhout stelde het ledencongres van GLISA, afgelopen nacht in Vancouver (Canada), Antwerpen officieel aan als de gaststad voor deze wereldspelen in 2013.

Na Montreal (2006) en Kopenhagen (2009) strijken de World Outgames neer in Antwerpen in 2013. Dit wereld evenement is de grote broer of zus van de EuroGames, de Europese sportkampioenschappen voor holebi’s, die reeds plaatsvonden in Antwerpen in 2007.

De World Outgames vormen een zeer grootschalig evenement dat ongeveer tienduizend geregistreerde deelnemers, holebi-, transseksuele en  hetero-sporters tien dagen lang de kans biedt om samen uit te blinken in een ongedwongen sfeer van authenticiteit, diversiteit en verbondenheid in 35 verschillende sportdisciplines.

Het culturele programma van de World Outgames biedt honderdduizenden belangstellenden een rijke waaier aan films, theater, literaire en fotografische kunstuitingen en ontspanning. Het cultuurluik komt ruim voor de opening van de sportdagen op gang en zal nog jarenlang sporen kunnen nalaten in de vorm van inspiratie, uitgaven in druk en op beelddragers en blijvende uitingen van plastische kunst.

De mensenrechtenconferentie op hoog niveau zal prominente voorvechters van gelijke behandeling samenbrengen met ongeveer vijftienhonderd deelnemers die zich in velerlei workshops verder kunnen verdiepen in facetten van diversiteit, rechtvaardigheid en ontplooiing van de eigen sociale identiteit.

Na een strenge voorselectieperiode van ongeveer één jaar bleef enkel Antwerpen over als kandidaatstad gezien de nodige expertise en ondersteuning.

Het WOGA 2013-comité dat het bod voorbereidde, bestaat voornamelijk uit de bezielde vrijwilligers die vorig jaar al de EuroGames in Antwerpen tot een succes maakten.

Het motto voor 2013 luidt: ‘Love United’. Vanuit gedeelde waarden van authenticiteit, diversiteit en verbondenheid wil het comité een uniek en heuglijk evenement opzetten dat een wereldwijde weerklank kan hebben.

Het ligt in de bedoeling om de bevoorrechte situatie van holebi’s in België als ruggensteun te gebruiken voor de velen die elders niet dezelfde rechten hebben.

De kosten die gepaard gaan met het uitbrengen van het bod werden gedekt door een subsidie van Vlaams minister van Cultuur en Sport Bert Anciaux en door het batig saldo dat de EuroGames 2007, zelfs na terugbetaling van Vlaamse subsidies, hebben opgeleverd.

Voor de daadwerkelijke organisatie van de World Outgames 2013 rekent de vzw World Outgames Antwerp 2013 op subsidiëring en sponsoring van velerlei zijde. De verwachte eigen inkomsten zullen slechts een derde van de verwachte begroting van ruim 7 miljoen euro kunnen dekken (na verrekening van de ondersteuning in de vorm van infrastructuur van de kant van de stad en de provincie Antwerpen).

Het WOGA 2013 bidding comité spreekt haar erkentelijkheid uit aan het adres van College van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en de Vlaamse regering en in het bijzonder aan volksvertegenwoordiger en Schepen Ludo Van Campenhout.

9 Reacties

 1. […] Bevestigd: World Outgames Antwerpen 2013: Love United […]

 2. Allé.. tiens. ’t Was toch groten ambras voor, tijdens en na de Eurogames in holebiland? Die “vrijwilligers” zullen alvast met deze actie veel vrienden hebben gemaakt. LOL

 3. 2013: da’s midden in het hoogtepunt vd verkeerschaos veroorzaakt door het Antwerpse verkeers masterplan:
  kaaien opgebroken, Noorderleien puinhoop, Oosterweel ravage in uitvoering, etc.

  Ik hoop op het beste, maar kijk bijzonder gereserveerd naar de (verre) logistieke toekomst.

 4. […] gericht op holebi’s. Duit jaar onder de noemer AntwerpGames. Een mooie analogie met de World OutGames Antwerpen 2013 en de […]

 5. […] 2010 (blijft dit bestaan zonder NaviGAYtion?), de reisbeurs IGLTA Annual Convention 2010 en de World OutGames Antwerpen 2013 […]

 6. […] OutGames Antwerpen 2013 bedreigd door geldtekort Posted on juni 11, 2009 by Benjamin De World OutGames Antwerpen 2013 worden bedreigd door een tekort aan financiële middelen. De werkrgroep rond WOGA 2013 moet echter […]

 7. […] World Outgames Antwerpen 2013: Love United Relevante artikelsEFRO investeert opnieuw in AntwerpenToffe websites (#04)Jonas Brothers komen naar […]

 8. […] World Outgames zijn een vierjaarlijks holebi sportevenement. De WOGA 2013 vinden plaats van 3 tot 11 augustus […]

 9. […] Niet alleen Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) maakt 200.000 euro vrij voor de World Outgames Antwerpen 2013, ook collega’s Philippe Muyters (Sport, N-VA) en Pascal Smet (Gelijke Kansen, sp.a) maken […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: