Lins Mommen (Mijn Restaurant, MatizzE) illustreert lesbiennehype?

Het is ook Het Nieuwsblad niet ontgaan dat er momenteel een lesbiennehype aan de gang is. Yanaïka Skrzyszkowiak en Stephanie Deneux van restaurant Exquisa, de fratsen van Lindsay Lohan, het liedje I kissed a girl and I liked it van Katy Perry, Bekende Vlaamse Lesbiennes die kinderen krijgen en nu Lindsay ‘Lins’ Mommen (restaurant MatizzE) die haar man David Van de Velde verlaat voor een vrouw: Evi Geysels van O radio.

De telefoon staat niet plots gloeiend heet met uit de kast komende lesbiennes, verzekert Yvan Brys (Holebifederatie) in Het Nieuwsblad. “Maar het klopt wel dat een programma als Mijn restaurant invloed heeft. Een koppel als Yanaïka en Stephanie heeft wel degelijk effect. Hun bekendheid maakt lesbisch zijn bespreekbaar. We merken dat het anderen de moed geeft om voor hun gevoelens uit te komen.”

“Bij oudere vrouwen is dat de meest gestelde vraag bij onze Holebifoon: Ik ben getrouwd met een man, maar heb beseft dat ik mij aangetrokken voel tot vrouwen. Hoe los ik dat op? We worden toch nog steeds opgevoed tot hetero. En dus hebben vrouwen, én mannen natuurlijk, soms pas veel later door hoe ze écht in elkaar zitten. Bij jongeren gaan de vragen eerder over Ben ik het of ben ik het niet? of over hun coming-out of over: Help, ik ben verliefd op mijn beste vriendin op school.”

Lesbiennes makkelijker te verteren dan homomannen

Trendwatcher Herman Konings ziet ook dat twee lesbiennes minder bedreigend zijn dan twee homomannen. “Het wordt makkelijker en beter getolereerd. Mannen vinden het óók opwindend. En dus kan het iets makkelijker, in de media. Zonder echt te choqueren.”

“Er is wat men noemt een eva-lutie aan de gang. Vrouwen profileren zich nadrukkelijker. In bedrijven, in politieke partijen. Ook zij rijden in grote wagens, houden van de laatste technologische snufjes en gaan voor pornografie. Die evalutie geeft hen een vrijbrief om iets waar ze door aangetrokken worden uit te spelen: ook hun geaardheid, eventueel. Deze nieuwe vorm van emancipatie is ook compleet anders: het is niet tégen de man, maar vóór vrouwelijkheid. Ze spelen hun vrouwelijkheid nadrukkelijk uit.”

Aanbiedingen

Intussen boert MatizzE goed, stelt David Van de Velde in Het Nieuwsblad. Matizze-chef Sven Thomaere kreeg 13/20 van GaultMillau en Van de Velde kreeg al aanbiedingen om zaken over te nemen. Zelf wil hij ook de evenementensector in. Hij lijkt ook zich te verzoenen met zijn huwelijkssituatie. “Ik heb haar vergeven en steun haar vanaf nu honderd procent. Als je vrouw zo’n keuze maakt, kan je daar als man nog maar weinig aan doen.”

Bron: Lesbiennes zitten in de lift, Hans-Maarten Post, Het Nieuwsblad, 28.10.2008.

3 Reacties

  1. […] In dezelfde editie pikt Het Laatste Nieuws nog een graantje mee via een handig artikel over lesbiennes. “Lesbiennes zitten in de lift” Lins, de Antwerpse bazin van restaurant Matizze, kiest voor een vrouw. De Amerikaanse glamourbabe Lindsay Lohan heeft zich ook geout. En ondertussen klinkt uit alle radio’s ‘I kissed a girl’ van Katy Perry. Een mens zou voor minder gaan denken dat het hip is om lesbisch te zijn. Het is ook Het Nieuwsblad niet ontgaan dat er momenteel een lesbiennehype aan de gang is. Yanaïka Skrzyszkowiak en Stephanie Deneux van restaurant Exquisa, de fratsen van Lindsay Lohan, het liedje I kissed a girl and I liked it van Katy Perry, Bekende Vlaamse Lesbiennes die kinderen krijgen en nu Lindsay ‘Lins’ Mommen (restaurant MatizzE) die haar man David Van de Velde verlaat voor een vrouw: Evi Geysels van O radio. BRON: Talk Of The Town […]

  2. Lang leve de maatschappelijke aanvaarding! Go Lins! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: