Holebi Events start opvanghuis in Gent voor holebi-jongeren met problemen

Holebi Events vzw wil een opvanghuis starten voor holebi-jongeren met problemen. Daarvoor zoekt de Oost-Vlaamse organisatie medewerkers die ervaring hebben. De vereniging zegt de steun te hebben van het kabinet van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt.

Holebi Events is op zoek naar Gediplomeerde mensen die willen mee werken aan ons huise project.
Wij willen een Opvanghuis oprichten voor holebi jongeren met zware problemen.
Wat waar en hoe?
Wat gaan wij doen?
Wij zullen 20 permanente bedden ter beschikking hebben voor Holebi jongeren die met heel zware problemen te kampen hebben. Dit kan gaan van verwerking geaardheid, zelfmoordneigingen, uitsluiting door ouders en omgeving, op straat levende holebi’s (door weglopen van thuissituatie of buitengegooid zijn door ouders), gedragsstoornissen, prostitutie, misdaad, … .

Zes tijdelijke bedden zullen dienen voor korte opvang niet langer dan drie maanden. Is de opvang na drie maanden verder nodig gaan deze personen over naar Permanente opvang.

Waar?
Ons eertse project willen wij opzetten te Gent. Zien wij dat de noden hoger liggen dan onze opvangcapaciteit zullen wij overgaan tot het opzetten van meerdere opvanghuizen.

Hoe?
Wij zullen samenwerken met het Comité Bijzondere Jeugdzorg, Jeugdrechtbanken, Diensten Pleegzorg, Eerste Hulp Diensten, Politionele Diensten, Bevoegde Ministeries. Vanuit deze instanties kunnen jongeren dan geplaatst worden in ons opvanghuis voor een periode zolang nodig blijkt. Wij begeleiden jongeren tot op het ogenblik dat deze terug naar hun thuissituatie kunnen of tot deze op eigen benen kunnen staan. Wij staan ook in voor de studies en werkomgeving van jongeren. Wij begeleiden ook nadat een jongere bij ons verbleef.

Wie zoeken wij?
Pshychiaters, Pshychologen, Ervaringsdeskundigen, Logopedisten, Kok, Administratief medewerkers, Educatief Medewerkers, Huisarts, Verpleeging, Boekhouder, Advocaat, Notaris, Keuken en Barpersoneel, Medewerkers Infowinkel en Praatcafé.

Alle functies zijn momenteel op vrijwillige basis. Wie zich geroepen voelt om mee te werken aan dit project en de uitbouw hiervan mag zich steeds melden bij Holderbeke Peter via Holebi_Event@live.be

RegioZottegem.be

Peter Holderbeke. Foto: RegioZottegem.be

Holebi Events is een initiatief van Peter Holderbeke (34). HE kwam eerder in het nieuws met het verhaal van de gepeste jonge homo Bart uit Aaigem / Zottegem. Een ander project van Holebi Events is een Holebi Bus.

Wat houd dit Project juist in?

Wij willen met meerdere bussen (te beginnen met één bus) als Infobus doorheen ons landje trekken. Met een Infowinkel en een Praatcafé aan boord.

Waarom willen wij dit Project doen?

Om Holebi’s en Hetero’s nog dichter bij elkaar te brengen. Wij doen dan allerlei activiteiten per Gemeente of Stad waar wij aanwezig zijn. Via deze Activiteiten die voor iedereen toegankelijk zullen zijn willen wij mensen bewuster maken dat Holebi zijn niet is wat velen ervan denken. Om de nog steeds bestaande vooroordelen weg te werken. Op een leuke wijze mensen dichter bij elkaar brengen dus. Wij zullen daarin ook plaatselijke verenigingen en jeugdhuizen betrekken. Wij zullen telkens één week lang aanwezig blijven in één Stad of Gemeente op een vaste plaats daar of op verschillende locaties in de Steden. In ons Praatcafé kan men dan terecht voor een babbel en kennismaking met elkaar. Iedereen zal daar welkom zijn. In de Infowinkel aan boord van de bus kan men dan Folders ed meer bekomen of met vragen terecht.

Welke activiteiten zullen wij dan doen ter plaatse?

Wij zullen zorgen voor Jeugdanimatie en een Fuif per Stad en Gemeente waar wij aanwezig zijn. Maar niet enkel dat. Op vraag van plaatselijke verenigingen of groepen zullen wij ook samen met hen activiteiten uitvoeren. Ook op Festivals, Grote fuiven, bij bedrijfsfeestjes ed meer willen wij steeds op vraag aanwezig zijn. Desnoods met meer dan één bus.

Wat en wie hebben wij nodig om dit Project succesvol te maken?

Vooral u als lid van onze vereniging maar ook mensen die zich als Medewerkers, Vrijwilligers en Bestuurslid willen inzetten voor dit Project. En natuurlijk de nodige Sponsors en Subsidies. Dit Project willen wij een jaar laten lopen en na afloop zien of wij het verder zetten. Alle helpende handen om dit Project op te zetten en goed te laten draaien zijn welkom.

U bent van harte Welkom.

Maak u vandaag nog lid van onze organisatie zodat wij onze plannen snel kunnen verwezenlijken, want hoe meer leden hoe meer subsidies. Wenst u dus onze Projecten werkelijkheid zien worden dan is Lidmaatschap evident en vanzelfsprekend.

6 Reacties

 1. […] pm · Ingedeeld onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town, Vereniging-vzw Holebi Events start opvanghuis in Gent voor holebi-jongeren met problemen Holebi Events vzw wil een opvanghuis starten voor holebi-jongeren met problemen. Daarvoor zoekt de […]

 2. Enja, t’is levensgevaarlijk op straat ❗

 3. Bedankt voor de mooie artikels op deze pagina.

  Wie ons wil steunen in onze projecten kan dit door storting op rekeningnummer: 363-0166059-35

  Met mededeling: Holebi Opvanghuis of Holebi Bus

  Alvast onze dank voor het positieve onthaal.

 4. Sta mij toe om toch wat kanttekeningen bij dit initiatief te plaatsen…

  Hoezeer ik een goed bedoeld initiatief voor holebi’s ook toejuich, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat dit een wel heel amateuristische organisatie met wat verdachte kantjes is:

  – Holebi Events vzw staat nergens vermeld in het staatsblad (opgezocht vandaag 05/11/2008)
  – De website oogt amateuristisch, wat op zich niet erg is natuurlijk, maar deze mensen willen wel hulpverlening bieden aan kwetsbare mensen terwijl ze daar helemaal niet voor gekwalificeerd zijn
  – De organisatie beweert de steun te genieten van verschillende overheden en holebi-organisaties, maar ik weet uit eerste hand dat dat niet klopt

  Kortom: met een korrel zout te nemen, wat mij betreft…

 5. Tim even mijn reactie,

  De organisatie is idd nog geen VZW maar de aanvraag daarvoor is wel binnen. En je weet zelf dat het eerst moet goedgekeurd worden door de Rechtbank voor je het statuut van VZW kan hebben.

  De vereniging zelf neemt het woord ZVW niet eens in de mond dat heeft de media ervan gemaakt. De vereniging is idd nog een Feitelijke Vereniging maar met statuten.

  De beschuldiging van verdachte kantjes zou ik ook met opletten. Daar is zeker niets van waar.

  Ik denk dat je je bronnen beter moet nagaan in deze zaak

  De Stad Gent wil dit initiatief bekijken en ondersteunen en het Kabinet van Kathleen Van Brempt wil helpen bij opstellen van nodige dossiers en contacten leggen met de nodige instanties betreffende aanvragen voor subsidies. Wat betreft steun van Holebi Organisaties daar is nergens iets over te bespeuren. Integendeel sommige organisaties zouden deze organisatie liever zien verdwijnen. Terwijl deze organisatie heel wat mooie doelstellingen in hun programma heeft staan.

 6. Ow en wat betreft de website die is onder constructie het is de oude versie die je ziet staan. De eerste versie van de eerste webdesigner. Maar nu ontfermd zich een professioneel webdesigner over de nieuwe site waaraan ook Profielpagina’s zullen toegevoegd worden evenals een geintegreerd Forum en Chatrooms.

  De site die je nu online ziet is gebouwd door iemand die dit als hobby deed en het bestuur is ook niet echt tevreden met de huidige website vandaar beroep werd gedaan op een professionele webdesigner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: