WJNH Grietjesdag voor -19 les-/bi-meisjes op 11.11.08

De jongens hadden hun Poeperkesdag, de meisjes krijgen een Grietjesdag.

Persbericht: Wel Jong Niet Hetero roept 11 November uit tot “Grietjesdag”

Een exclusieve dag enkel voor jonge lesbische- en bi meisjes

Voelen lesbische meisjes zich soms depressief? Waar zoeken ze naar informatie over seks? Hebben ze “het” al wel eens gedaan? Dit en nog veel andere vragen rond seksualiteit, vriendschap, ouders en liefde worden besproken op de “Grietjesdag”, een initiatief van Wel Jong Niet Hetero.

Precies één jaar geleden organiseerde Wel Jong Niet Hetero, de grootste holebi-jongeren koepel in Vlaanderen en Brussel, een dag rond seksualiteit en seks-beleving bij homo jongeren. “Poeperkesdag” was een groot succes dus de opvolging kon niet lang uitblijven.

“Grietjesdag is de vrouwelijke opvolgster voor Poeperkesdag” verklaart Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero. “Deze keer gaat al onze aandacht gaat naar lesbische en bi-meisjes onder de 19 jaar.”

Boetseer je eigen droomvrouw

Plezier maken, vriendschap en ervaringen uitwisselen. Daar draait het allemaal rond op de Grietjesdag. Deelneemsters krijgen de kans om hun eigen droomvrouw te boetseren, de wereld letterlijk op zijn kop te beleven of gewoon zich onderdompelen in de wereld van de film. “Belangrijk voor ons is dat de meisjes zich veilig en op hun gemak voelen bij elkaar” aldus Van Speybroeck “Zo krijgen ze de kans om vragen te stellen, ervaringen te delen en nieuwe vriendinnen te maken”

Grietjespoll

Naar aanleiding van de Grietjesdag organiseert Wel Jong Niet Hetero een poll voor lesbische en bi meisjes onder de 19 jaar. Deze zal afgesloten worden eind november maar nu reeds zien we enkele belangrijke tendensen: bijna de helft van de participanten heeft het meeste schrik om zich te outen bij familie en ouders, ze informeren zich voldoende over seks en geloven nog in de ware liefde.

Depressieve gevoelens

Meer dan de helft van de ondervraagde meisjes voelt zich al eens depressief, 33% van de jongeren heeft zich al eens opzettelijk gesneden. “Deze alarmerende cijfers bevestigen hetgeen reeds in het verleden meerdere keren werd aangehaald” waarschuwt Van Speybroeck “Namelijk dat jonge lesbische en bi-meisjes meer vatbaar zijn voor depressieve gevoelen en automutilatie”. “Met de organisatie van deze Grietjesdag willen we ons vooral focussen op jong meisjes, een kwetsbare doelgroep die extra aandacht nodig heeft en wiens wereld we beter willen begrijpen.”

Praktische info

De Grietjesdag gaat door op 11 november in de jeugddienst van Gent. We vliegen erin vanaf 10u30 en laten je weer los om 17u. De prijs van een dag vol plezier kost NUL Euro. Meer info kan je vinden op onze website:

http://www.weljongniethetero.be/grietjesdag

Meer info:
http://www.weljongniethetero.be , info@weljongniethetero.be,
Wel Jong Niet Hetero, Kammerstraat 22, 9000 Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: