Different World: WJNH trekt met internationale-solidariteitscaravan door het land

Wel Jong Niet Hetero gaat ‘kamperen’ in heel België.

Persbericht: Wel Jong Niet Hetero vraagt internationale solidariteit met holebi’s
Jonge holebi’s trekken met een caravan door België

Wel Jong Niet Hetero, de grootste holebi-jongeren koepel in Vlaanderen en Brussel, trekt met een caravan door Belgische studentensteden. Scholen en jeugdbewegingen worden geconfronteerd met de leefsituatie van jonge holebi’s in andere landen. De caravan bevat verschillende getuigenissen, foto’s en beeldmateriaal over holebi’s in andere landen die het vaak veel moeilijker hebben dan ons.

“We willen graag Vlaamse jongeren van vandaag laten zien dat er nood is aan solidariteit met jongeren uit landen waar de tolerantie ten aanzien van anders zijn niet zo groot is.” Vertelt Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero.

“De caravan is gezellig ingericht en geeft jongeren de mogelijkheid om vragen te stellen of zelfs meer: hun tips te geven voor meer samenwerking en projecten”. Of de caravan nu staat op een parking van een jeugdhuis of de speelplaats van een school: iedereen is welkom.

Stadsspel met jeugdbewegingen en debat met pit

Een groot stadsspel tussen verschillende lokale groepen van Wel Jong Niet Hetero en collega’s jeugdbewegingen zal plaatsvinden tijdens de week zelf.

Naast het stadsspel wordt er 19 november een debat georganiseerd waarop zowel de media, de politiek als jongeren worden uitgenodigd. Dit debat kaart de holebi-problematiek op wereldschaal aan. Het debat vindt plaats in Gent, een van de grootste studentensteden van België en de thuisbasis van de organisatie. .

Meer info op http://www.differentworld.be

Europese award voor Wel Jong Niet Hetero

Wel Jong Niet Hetero is ongeveer twee jaar werkzaam op internationaal vlak en komt daarbij in contact met zeer verschillende culturen en samenlevingen. De Belgische tolerantie ten aanzien van holebiseksualiteit, die zich vertaalt in aangepaste wetgevingen, is helaas nog lang geen feit in sommige andere delen van Europa. In een groot deel van de rest van de wereld spreken we van schrijnende situaties. De inspanningen van Wel Jong Niet Hetero werden recent beloond met een prestigieuze prijs op internationaal vlak. Tijdens de “European Youth week” kreeg de organisatie de “Youth award” prijs voor haar project “International solidarity within Europe”.

“We zijn bijzonder fier op deze prijs” aldus Van Speybroeck “Europa geeft hiermee het broodnodige signaal aan holebi-jongeren, dat Europa ook hen als actieve en belangrijke leden van de Europese gemeenschap aanvaardt. Europa moedigt hen via deze Award aan om te blijven netwerken, en te blijven opkomen voor gelijke rechten.”

Wat na de reis?

Deze roadtrip met telkens nieuwe vragen en getuigenissen, zullen vastgelegd worden op dvd. Dit beeldmateriaal kan nadien gebruikt worden door de jongerenorganisaties en scholen om leerlingen actiever te sensibiliseren over de toestand van holebi’s in de wereld.

Bij dit beeldmateriaal zal een uitleenbaar educatief pakket ontwikkeld worden, waarmee er met jongeren gewerkt kan worden rond het thema “anders zijn in een andere wereld”.

Meer info (voor publicatie):

http://www.weljongniethetero.be , info@weljongniethetero.be,

Wel Jong Niet Hetero, Kammerstraat 22, 9000 Gent

http://www.differentworld.be

Op deze site kan u alle vinden over het Caravan-project van Wel Jong Niet Hetero.

2 Reacties

  1. Dimensie in dimensie ❗

  2. […] november 18, 2008 bij 12:31 am · Ingedeeld onder Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town, Vereniging-vzw Different World: WJNH trekt met internationale-solidariteitscaravan door het land […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: