Minderhedenforum opent deuren voor homoallochtonen van Merhaba

Merhaba is lid geworden van het Brussels Platform van het Minderhedenforum

Persbericht Merhaba
“Minderhedenforum opent verder de poort voor allochtone holebi’s”

Merhaba vzw, de vereniging voor en door allochtone holebi’s met roots in de Maghreblanden, het Midden-Oosten en Turkije, is sinds kort lid van het  Brussels Platform van het Minderhedenforum.  Het Minderhedenforum herbergt via de verschillende federaties meer dan 1000 allochtone verenigingen . Dit vormt een nieuwe stap in het emancipatieproces van allochtone holebi’s.

Saïd, vrijwilliger bij Merhaba is opgetogen: “We willen met dit lidmaatschap meewerken aan het concretiseren van de diversiteit en emancipatie van etnisch-culturele minderheden door enerzijds onze stem te laten horen als allochtone holebivereniging en anderzijds door ons steentje bij te dragen in het zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar we als minderheid binnen een minderheid mee geconfronteerd worden. We willen mee strijden tegen alle vormen van onrechtvaardigheid zoals discriminatie, homofobie, islamofobie, racisme, … want dit zijn allemaal vormen van maatschappelijke afbraak die onze maatschappij verzieken.”

Het lidmaatschap vormt het sluitstuk van het succesvolle Wadiproject en is tegelijk het scharniermoment naar het volgende project “El Beb” dat de poort voor de dialoog verder wil openen (El Beb = de poort).

Saïd vervolgt: “Een mentaliteitsverandering is een werk van lange adem, en we zijn blij dat we de kans krijgen om het werk waarmee we bezig zijn verder te kunnen zetten met het nieuwe project dat mogelijk is dankzij de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie – ‘Samenlevingsinitiatieven’ – en het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid”.

Het nieuwe project zal zich verder toespitsen op het opbouwen van expertise rond homoseksualiteit in een multiculturele omgeving en het versterken van de meest kwetsbare groepen binnen de maatschappij. Lidmaatschap bij het Minderhedenforum is hierin een volgende stevige én cruciale stap in de goede richting.

Eén reactie

  1. stomme bucht ja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: