Dood tijdens homofeest: burgemeester herbekijkt concessie D-club

Het jammerlijke overlijden van de 52-jarige bezoeker Knokke-Heist van het fetisjfeestje A Hard Night krijgt mogelijk een staartje. In Het Laatste Nieuws verklaart burgemeester Patrick Janssens wil “eens nader bekijken of de concessieovereenkomst zulke feesten toelaat in stadsgebouwen”. Het pand waarin D-club huisvest is immers eigendom van het stedelijk vastgoedbedrijf Vespa.

Rond 2.30 uur kreeg de vijftiger in de darkroom van de fetisjclub-voor-een-avond een hartaanval. De hulp van een aanwezige arts en verpleger en de aangesnelde MUG kon echter niet baten. De arts stelde vast dat de man aan suikerziekte leidt.

Zowel zaaluitbater Frank Rutten als A Hard Night-organisator Vincent Vanhoutte zitten uiteraard verveeld met de zaak. De organisatie haalde de website offline en betuigde al haar steun aan de familie. Ze ontkent dat het om een verdacht overlijden gaat of dat het incident te maken heeft met drugs of obscure fetisj-zaken. “Het was een deftige man, normaal gekleed. We hebben al contact gehad met zijn familie en ons medeleven betuigd”, aldus Vanhoutte in Gazet van Antwerpen. “Dit is een zeer spijtige zaak die verder niets met het feestje te maken heeft.”

In de toekomst zal A Hard Night elders doorgaan, maar dat was al eerder beslist.

7 Reacties

 1. […] 2008 bij 8:56 pm · Ingedeeld onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town Dood tijdens homofeest: burgemeester herbekijkt concessie D-club Het jammerlijke overlijden van de 52-jarige bezoeker Knokke-Heist van het fetisjfeestje A Hard […]

 2. Jammer maar helaas… het moest er eens van komen.
  Ik hoop dat ALLE ouders van de jonge homo’s de artikels goed hebben gelezen. In de gayscene worden ze steeds jonger en jonger.

  16 jarige gastjes die tot ’s morgens in dclub dansen en drinken. Om nog maar te zwijgen van het snuiven op wc of pillen slikken bij de vleet. Ha, neen… ze zullen diabetis hebben 😉
  Ouders pikken ‘ smorgens hun kroost op aan Dclub, alsof ze ze kwamen halen uit het ballenbad van Ikea.

  Ooit met ne kerel na een avondje dansen in zijn bed geraakt… toen we wilden vrijen gooide hij het conddom dat ik had bovengehaald gewoon weg. Ik reageerde redelijk furieus. Waarop de gast zei: “Dan hoor je erbij, en hoef je nooit geen schrik meer te hebben en je de vraag stellen, heb ik het nu of niet?”

  Ben toen opgestaan en vertrokken.
  Zo zie je maar, neem stééds je verantwoordelijkheden!!!

 3. @Junior!

  Een paar reacties op u gezeik hier!
  1) A hard night was 18+ en dus moet ge ni beginne zevere over 16jarige gastjes!
  2) De kerel in kwestie was 52 en DiabetEs is niet zo raar hoor!
  3) Als de ouders hun puber om het zo te zegge komen ophalen aan Dclub kan hij al niet met een of andere rare gozeer in bed belanden zoals jij!
  4) Dclub heeft normaal ook geen darkroom (gericht aan de blogger)
  5) In Dclub word ni gesnoven voor zover ik heb gezien al op een paar uitzonderingen na die nu nimeer binnen mogen;) En btw red and blue enzuu wordt veel meer drugs gebruikt!

  Grtz

 4. in D-club word wel degelijk gesnoven hoor…
  en als ze mij, als 18 jarig ventje al vragen of ik meedoe, dat steekt wel effie tegen. Het is en blijft natuurlijk een populaire uitgaansplaats, maar er moet een hogere drempel komen. ALs je kerelstjes van 16-17, compleet zat aan oudere mannen ziet hangen en zich laten betasten voor een gratis drankje, dat kan gewoon niet.

 5. @kenneth, niet overdrijven met uw eigen gezeik, vind dat junior grotendeels gelijk heeft zenne
  maar tis niet alleen bij de gays zo hoor, ook elders

 6. ale, das dan alweer goed nieuws.. hopelijk heeft de janssens nu ook de ballen om de keet te sluiten :p (en dat mag ie in een moeite door ook doen met de R&B, waar feestjes zoals club flesh ni thuishoren)

  en van de snuiven.. mannen, wake up, ja? En das heus ni ’t enige da e rop de toiletten gebeurt en da eigenlijk ni thuis hoort op een feesje..

 7. […] Pride 2009: A Hard Night Ondanks een dodelijk ongeval in de kelder van D-club tijdens de vorige A Hard Night, is er tijdens Antwerp Pride 2009 een nieuwe editie gepland. Deze […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: