“Homo in heterohuwelijk is viezerik”

Wanneer een homoman wil scheiden van zijn hetero-echtgenote, is hij plots een viezerik. Dat stelt bemiddelaar Marco Dubois vast. Hij komt uitleg geven bij Mangho, de Antwerpse vereniging voor homomannen die in een heterohuwelijk zitten of zaten.

Persbericht: “De homo-partner is dan plots de viezerik.”

“Enkel de (hetero-)vrouw is het slachtoffer wanneer een huwelijk strandt nadat de man homo blijkt te zijn,” zegt bemiddelaar Marco Dubois, “maar dat is natuurlijk nonsens! Een echtscheiding om die reden is zowel voor de vrouw als voor de man een moeilijke confrontatie die nog te vaak leidt tot vechtscheidingen.”

Mangho (een Antwerpse organisatie voor homomannen die in een huwelijk zitten of zaten) vraagt aandacht voor de specifieke situatie van de homopartner bij het einde van een heterohuwelijk. De vereniging doet dat met een info-avond over ‘bemiddeling’ op woensdagavond 17 december om 20 uur in Het Roze Huis.

Heel wat mannen in deze situatie

‘Holebi zijn lijkt in onze samenleving geen pijnpunt meer. Toch komen nog heel wat mensen pas na een hele tijd tot het besef dat ze anders geaard zijn, vaak pas wanneer ze al in een ‘heterohuwelijk’ zitten, “ zegt François Verhaert van Mangho. “Wanneer dat onderwerp dan eindelijk ter sprake komt begint vaak een lange lijdensweg.”

Is alleen hetero-partner slachtoffer?

Marco Dubois kan dat bevestigen. Hij is erkend bemiddelaar in burgerlijke,familiale en handelszaken, maar is gespecialiseerd in de thematiek van holebi-partners die omwille van hun geaardheid uit het huwelijk willen stappen. “Vanaf dan krijgt de homo-partner vaak heel wat verwijten te verwerken. Hij is dan plots ‘een viezerik’ of ‘achterbaks’ omdat hij al die jaren ‘toneel speelde’. Het is uiteraard logisch dat het emotioneel moeilijk te dragen is, maar dat is voor beide partners zo. Al te vaak lijkt enkel de hetero-partner het slachtoffer te zijn.”

Bemiddeling leidt tot twee winnaars!

Om die reden organiseert Mangho nu een info-avond over ‘bemiddeling’. “Onder de mannen die naar onze werking komen, leven er veel verhalen over. Nog te vaak komen ze in een vechtscheiding terecht, en daarom willen we hen bijstaan en informeren hoe ze het tij kunnen keren.” De bedoeling van bemiddeling is dat nadat de echtscheiding is afgerond er twee winnnaars zijn die zich goed voelen met de uitkomst, en niet één winnaar en één verliezer.

Praktische info

De praatavond van Mangho vindt nu woensdag 17 december om 20 uur plaats in Het Roze Huis (grote zaal eerste verdieping), Draakplaats 1 in 2018 Antwerpen.

Alle homo’s die in een heterorelatie zitten of zaten zijn welkom, maar graag vooraf aanmelden via 0496-166 366 of mangho-a@hotmail.com

2 Reacties

  1. Speel eens met homoheterobi… ❓

    Speels met homoheterobi wil meer tolerantie voor seksuele diversiteit
    Geplaatst op november 18, 2008 door Benjamin

  2. […] “Homo in heterohuwelijk is viezerik” […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: