AmisdesAmis: Six degrees of seperation met funky party in Café Capital

Nathalie Allard en Lindsay Claus organiseren in Café Capital op vrijdag 13 februari  een ‘facebookfeestje’ waarbij het duo de theorie van de six degrees of separation wil testen. Amis des Amis, heet het feestje.

Persbericht: AMISDESAMIS: HET EERSTE ECHTE VRIENDEN VAN VRIENDEN FEESTJE!!

Vrijdag 13 februari 2009 @Café Capital, Antwerpen

Amis des Amis is hét eerste grote Vrienden van Vriendenfeestje en wil de theorie van “Six degrees of separation” aan de praktijk toetsen.

De Hongaarse schrijver Frigyes Karinthy wist het al in 1929: we zijn allemaal aan elkaar gelinkt in 6 stappen. Dat was het begin van de theorie “six degrees of separation”.

U bent niet mee? We leggen het graag even uit:

Six degrees of separation gaat uit van de idee dat, als een persoon 1 stap verwijderd is van elke persoon die hij kent en twee stappen verwijderd is van alle mensen die gekend zijn door de personen die hij kent, dan is iedereen gemiddeld 6 stappen verwijderd van élke mens die er op Aarde rondloopt.  Om maar te zeggen: de vrienden van je vrienden zijn ook jouw vrienden!!

Ondertussen zijn er heel wat spin-offs van gemaakt:

•         Six degrees of separation uit 1993 is een film met Will Smith en Donald Sutherland. Ook de films Babel en Crash bouwen verder op het principe, net als de tv-serie Lost.

•         Er is ook een legendarische scene in de serie the L-word waarin een van de personages de sexverbanden van haar vriendinnen en kennissen uittekent, waardoor er een ingewikkeld net verschijnt.

•         Acteur Kevin Bacon heeft er zelfs een spel over, met hem in de hoofdrol en dat is uitgegroeid tot een goed doel-organisatie. Check: http://www.sixdegrees.org

•         Maar hét voorbeeld is op dit moment zonder twijfel Facebook en alle andere sociale netwerken. En dan komen wij, want de virtuele wereld is er misschien wel socialer op geworden, maar hoe zit dat in de realiteit?

We checken het op vrijdag 13 februari 2009 in Café Capital.

Een ongeluksdag of een geluksdag, de dag voor Valentijn. Noem het hoe je wil, maar breng al je vrienden mee en vraag dat zij hetzelfde doen.

We hebben een paar jonge dj’s uitgenodigd. Mensen met tonnen talent, maar die, omdat ze (nog) niet de juiste connecties hebben niet wereldberoemd zijn.

Géén knoerharde muziek, maar lekker funky soulfully house door:

•                     Geoffrey, die draait regelmatig in Café Capital

•                     Soulspinnas, 2 jonge gasten uit Oostende die een leuke set op StuBru hebben gedraaid en ook achter de decks stonden op Tomorrowland en La Nuit. ( http://www.myspace.com/soulspinnas )

•                     Funky-T  sluit af met funky grooves. je kent hem misschien van Laundry Day. ( http://www.myspace.com/funkytmusic )

Voor meer info en de laatste nieuwtjes surf je naar:

http://www.facebook.com en maak je te vriend van Amis desAmis.

http://www.myspace.com/amisdesamis

Dus: nodig al je vrienden uit, vraag hen om hetzelfde te doen en ontdek hoe klein de wereld écht is!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: