Boek Passie bundelt holebitoneestukken Passie en Verlangens

Na het stuk Passie en de sequel Verlangens komt nu het boek: Passie.

Persbericht: Passie: Theater op de boekenplank.

Na de successen van de theatervoorstellingen ‘Passie’ en ‘Verlangens’, brengt Amfitheaterproducties het boek ‘Passie’ uit dat een romanversie is van beide voorstellingen.  Eddy Kips gaf Jan Willems de opdracht om het boek te schrijven op basis van de teksten van de theaterstukken.

Jan Willems is zelf schrijfdocent en webbeheerder van de schrijverswebstek http://www.writehistory.be, en werkte eerder mee aan drie boeken in opdracht van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.  Het resultaat is het boek Passie, dat vanaf 30 januari 2009 te koop aangeboden wordt, zowel in boekhandel ‘Het Verschil’ als online, in de boekenwinkel van http://www.writehistory.be.  Het boek brengt een nieuwe kijk op de verwikkelingen van de personages Stefaan (een priester vertolkt door Eddy Kips) en Yannick (een escort-boy vertolkt door Kristof Goffin).

Regisseur Dirk Belloy is erg tevreden over het boek: ‘Het is fascinerend om karaktertrekken en drijfveren te ontdekken van personages die je zelf bedacht hebt, alsof ze – net als mensen van vlees en bloed –  hun eigen leven leiden’, aldus Belloy.

Eddy en Jan geven het boek voorlopig uit in eigen beheer om het ter beschikking te hebben tijdens de voorstellingen van ‘Verlangens’, die lopen van 30 januari tot 14 februari in de zwarte zaal van het fakkeltheater te Antwerpen.  Wie beide stukken nog eens wil zien, kan op 8 februari de marathonvoorstelling bijwonen van ‘passie’ en ‘verlangens’ in het fakkeltheater.

http://www.amfitheaterproducties.be

2 Reacties

  1. What has happened to the site?

  2. […] een Belgisch toneelstuk over homoseksualiteit in de Rooms-katholieke Kerk, is binnenkort te zien op Broadway in New […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: