Roze Schoen Wim Wouters heeft begrip voor in-de-kast-homovoetballers: “Als je hoort wat een hetero mag horen van de supporters”

Wim Wouters (28), de winnaar van de Roze Schoen 2009, begrijpt dat homoseksuele profvoetballers veilig in de kast blijven. “Zelfs in eerste klasse zijn er twee spelers waarvan ik 100 procent zeker ben dat ze homo zijn. Er zijn er dus meer dan voldoende, alleen willen ze dat blijkbaar niet vertellen”, zegt Wouters in Het Laatste Nieuws.

De oorzaak van deze omerta ligt bij de supporters. “Zeker wat betreft de eersteklassespelers. Als je hoort wat een hetero mag horen van de supporters – brave spelersmoeders worden nu al voor hoer uitgemaakt – kun je je wel inbeelden wat er op de tribune te horen zal zijn als je vertelt dat je homo bent. Let op, ik betreur dat wel. Het zou voor iedereen makkelijker zijn moesten die topvoetballers dat toegeven.”

Tegen mopjes onder de douche die op ’t randje zijn moet je maar tegenkunnen, stelt Wouters. “Enkel onder de douche worden de courante grappen verteld. Maar dat is onschuldig. Mist onze spits een mooie kans, dan wordt die ook uitgelachen.”

StuBru reikt ‘Roze Schoen’ uit, Chris Snick, Het Laatste Nieuws, 23.01.2009.

2 Reacties

  1. […] Roze Schoen Wim Wouters heeft begrip voor in-de-kast-homovoetballers: “Als je hoort wat een he… […]

  2. […] kent minstens 2 homo’s in eerste klasse voetbal Geplaatst op 15/05/2010 by Benjamin Roze Schoen Wim Wouters vertelt in De Standaard dat hij twee homoseksuele spelers in de Jupiler League voetbal kent. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: