Katia della Faille de Leverghem: “Co-ouderschapsverlof voor lesbische meemoeders nadert eindpunt”

Volgens kamerlid Katia della Faille de Leverghem zit co-ouderschap voor meemoeders in de (voor)laatste rechte lijn.

Persbericht: Dossier Co-ouderschapsverlof voor lesbische meemoeders nadert eindpunt

Dinsdag 3 februari jl. agendeerde de Kamercommissie Sociale Zaken op verzoek van Open Vld-holebimeter Katia della Faille met prioriteit haar wetsvoorstel tot het geslachtsneutraal maken van vaderschapsverlof voor lesbische meemoeders.

Tijdens de bespreking in de commissie bleek een partijoverschrijdende consensus te bestaan over de snelle invoering van deze maatregel. Aangezien ook enkele andere partijen een analoog wetsvoorstel hebben ingediend werd overeengekomen dat de Kamercommissie een gezamenlijk initiatief zou nemen om de kwestie zo snel mogelijk te regelen.

Weldra komt een werkgroep samen die de laatste technische details op punt zal stellen. Naar verwachting kan de kwestie dan in de maand maart opnieuw geagendeerd worden in de Kamercommissie Sociale Zaken. Minister van Werk Milquet sprak haar steun en goedkeuring uit zodat de maatregel kan worden geregeld in de schoot van de Kamercommissie. De kans dat het gezamenlijke wetsvoorstel met andere woorden snel kan worden goedgekeurd is na het initiatief van Katia della Faille dan ook aanzienlijk toegenomen.

Della Faille is zeer enthousiast: ‘Ik heb het dossier al die tijd onder de aandacht proberen te houden door het stellen van een heel aantal mondelinge en schriftelijke vragen. Nu is de eindmeet in zicht. Ik ben blij dat we er een gezamenlijk initiatief in de Kamercommissie kunnen van maken. Dat illustreert de grote eensgezindheid over het wegwerken van een ongeoorloofde discriminatie.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: