Het einde van de homopoliticus?

Op zondag 7 juni trekken we met z’n allen naar de stembus voor de Europese en regionale verkiezingen. Mogelijk raakt geen enkele ‘Wetstraatjanet’ (her)verkozen. Jan Roegiers (ex-Spirit, nu sp.a) vraagt zich af wie de roze belangen zal behartigen.

Dweilen met de kraan open, Jan Roegiers, De Standaard, 02,03,2009.

[…]

Die opdracht wordt vaak ter harte genomen door politici die zelf holebi zijn. Niet dat zij het monopolie hebben op initiatieven rond holebi’s, maar hun bezorgdheid is meer dan oprecht en zij hebben dikwijls directe lijnen met de holebileefwereld. Bij uitstek een democratisch verkozen parlement moet er bovendien naar streven een afspiegeling te zijn van de samenleving. En die bestaat naar schatting voor 5 tot 10 procent uit holebi’s.

[…]

6 Reacties

 1. Minderheidsgroepen zijn de meest oninteressante groepen ?

  Holebifederatie houdt deze minderheid in de aandacht.
  En holebi-nieuws vanuit onze samenleving gebundeld in http://www.zizo-magazine.be

 2. wat een zielige eikel..

  als gij geen verkiesbare plaats krijgt, wil dat zeggen dat z’n politiek werk niet deugd, of dat er andere en betere kandidaten zijn, of dat z’n nieuwe partij ’t niet zo heeft voor overlopers die de ene dag liberaal en de andere dag socialist zijn.

  laat ons dan ook maar quota’s opleggen voor sm’ers, pedo’s, 90plussers en wiskeydrinkers.. ook zij hebben recht op een verzkerd plaatsje!

 3. deugde*

 4. @ tom
  De wereld zit toch niet in vakjes? En wanneer jouw standpunten verdeeld zitten, een nieuwe partij oprichten is steeds de beste oplossing?

 5. saraatje, je moet me geen les in politiek geven, want ‘k vermoed dat ‘k er net iets meer van ken dan jij..

  ’t is en blijft ne overloper die op een neiuw postje gehoopt had, maar die buiten soms ’s memmen over holebirechten niks heeft uitgestoken int parlement.. da betaalt em nu cash

 6. Sech tom

  Programma’s kennen structuur
  Je koopt het of je koopt het niet!
  en ben jij zo’n snob ❓
  &
  Waar is die ZiZo ❓
  dezen al het verschenen holebi-nieuws handig bundelt in één holebi-magazine

  Holebi-rechten 🙄
  d’r is

  Bernard Clerfayt (FDF-MR), staatssecretaris belast met de strijd tegen de fiscale fraude, heeft een werkgroep opgericht die zich moet wijden aan de vereenvoudiging van de personenbelasting. Volgens Clerfayt is de werkgroep nieuw “omdat de burgers en de administratie voor het eerst de handen in elkaar slaan om de toekomst van de belastingbetaler te verbeteren”.

  Volgens Clerfayt moet de werkgroep ondermeer voorstellen doen om ervoor te zorgen dat de belastingsplichtigen een duidelijker beeld krijgen van de fiscale wetgeving, en verbeteringen suggereren voor wetgevende regels die steevast voor problemen zorgen.

  http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/742462/2009/03/04/Werkgroep-voor-vereenvoudiging-personenbelasting.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: