Ohana-Elite Brugge: Relatiebureau voor adel en elite start met gay dating

Ohana-Elite, een Brugs relatiebureau dat gespecialiseerd is in adellijke en elitaire 40-plussers, wil ook het homopubliek bedienen. Volgens entrepreneur Luc Ackaert vinden 40-plussers uit de hogere klassen moeilijk een goede match. Zijn de flirters uit op het geld, of op de persoon?

Relatiebureau voor adel en elite start met homo-divisie, Kristin Matthyssen, Gazet van Antwerpen, 24.03.2009.

In haar eerste werkingsjaar kon Ohana-Elite, het enige relatiebureau van Europa voor elitaire of adellijke veertigplussers, 60 geslaagde ‘matches’ maken op 200 aanmeldingen.

Luc Ackaert uit Brugge speelt sinds een jaar cupido voor elitaire 40-plussers. Door het succes werkt hij al met vijf hulp-cupido’s. “Het is paardenwerk, maar wel dankbaar om te doen”, vat de oud-diamantair, die zelf van Engelse lords afstamt, zijn eerste werkingsjaar samen.

Zijn bureau Ohana richt zich specifiek op personen van standing: advocaten, gepensioneerde militairen, politici, bedrijfsleiders of edellieden. Volgens Ackaert hunkert ieder mens naar een duurzame relatie, maar amper 62% heeft er een. “Mijn doelpubliek heeft het extra moeilijk. Valt hij op mij of op mijn geld?, moeten die mensen zich altijd afvragen.”

In 2008 organiseerde Ackaert zo’n 200 ontmoetingen tussen potentiële partners. Daar vloeiden 60 relaties uit voort. “Ik denk dat onze goede cijfers te danken zijn aan het voorbereidend werk. Wij gaan eerst op thuisbezoek om de levensstandaard te controleren. Sommige mensen durven bluffen. Pas als wij echt de juiste profielen kunnen koppelen, regelen wij een diner in een klasserestaurant.”

Homo’s en bedriegers

Ackaert heeft nu een nieuw stout plan, waarvoor hij nog een vertegenwoordiger zoekt. “Edellieden en hoogopgeleiden hebben het al niet makkelijk een partner te vinden, laat staan als ze homoseksueel zijn. Daarom zou ik nog graag een afdeling beginnen voor homoseksuele 40-plussers van standing. Ik ben hiervoor op zoek naar een homoseksuele medewerker van niveau die specifiek op deze branche wil werken. Waarom hij absoluut andersgeaard moet zijn? Het is zoals in de autoverkoop: je kan geen auto’s verkopen als je zelf geen rijbewijs heb.”

Als er één ding is dat hij dit jaar heeft moeten ervaren, is het wel dat er veel geslepen vrijgezellen bestaan die zich beter voordoen dan ze eigenlijk zijn. “Zo werd ik benaderd door een zogenaamde vrouwelijke miljonair uit Brasschaat, die eenzaam in haar gouden kooi woonde. Bij het thuisbezoek merkte ik dat er inconsequenties zaten in haar verhaal. Na research bleek het om de huismeid te gaan, die wou profiteren van de buitenlandse reis van haar baas om zich in ons relatiebestand binnen te wurmen. Ik heb me bekwaamd in het ontmaskeren van bedrieg(st)ers.”

Wat Luc Ackaert opvalt, is dat elitaire 40-plussers niet zo snel gegrepen worden door zotte verliefdheden. “Diegenen van wie je het minst verwacht, zijn het vurigst. Zo moesten we op zoek naar een partner voor een dame die eruit zag als het spiegelbeeld van koningin Fabiola. Ze speelde kerkorgel en zong in het kerkkoor. Wij brachten die dame in contact met een man die meerdere kapellen verzorgde. Het is standaard dat ik de dag na het diner bel hoe het is geweest. Ik kreeg ze niet meer te pakken! Ze waren al samen op reis! Dat één van de twee direct blijft inslapen, is heel uitzonderlijk voor ons.”

8 Reacties

 1. Bedriegers geraken meestal al niet door de eerste ronde?
  Wanneer d’r een klik is, dan is deze gebaseerd op een zelfde lijn.
  Wanneer een rijk persoon van adel, een bedrieger aanneemt… dan zal dat ook wel geweten zijn.
  Het inhuren van voor tijdverdrijf ❓

  Hogere stand tav armoede… komt bijna niet meer voor.
  Dus bedriegen ?
  Ook dien je in bepaalde rangen te kunnen meedraaien.
  Wanneer je ’t juiste gevoel d’rvoor hebt, dan kun je al moeilijk een bedrieger zijn.

 2. […] Ohana-Elite Brugge: Relatiebureau voor adel en elite start met gay dating […]

 3. Echte adel is per definitie natuurlijk altijd ‘straight’ 😉

 4. Ik ken toch wel een aantal prinsesjes en queens 😛

 5. Voor ’t geld ❓
  Zoals een wielrenner op een voetbalveld?
  Deze zal dan wel weer snel op de fiets zitten 😀

  Maar ben je op ’t voetbalveld omwille van een persoon of de sport of ’t geld?
  Maar is dat niet voor iedereen zo? De vraag waarom is deze persoon in mij geïnteresseerd?
  Vroegere jaren was je verplicht om als vrouw interesse te hebben in een man… omwille van geld.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Transgender_(genderdysforie)
  met vrouwen zijn lesbisch

  Waarom laat men geen diversiteit in koppels toe?
  In het hoge noorden kent m’n het holebi-huwelijk… waar ouderschap geheel anders kan geregeld worden.

 6. interesse in reisgenoot

 7. Altijd geweest ja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: