2men2.be koppelt elitaire homo’s aan elkaar

De homodienst van relatiebureau Ohana Elite heet 2men2.be. “Een directeur van een bedrijf kan heel moeilijk tegen iedereen zeggen dat hij homo is. En hoe en waar vind je een homo die ook elitair is, als je er zelf niet voor uitkomt? Het is echt een naald in de hooiberg zoeken”, stelt initiatiefnemer Luc Ackaert.

Rijke man zkt man, Philippe Ghysens, Het Laatste Nieuws, 25.03.2009.

Onze klanten hebben veel geld en status, maar ze kunnen zich niet outen want mensen zijn vaak op hun centen uit Oprichter Luc Ackaert eerste relatiebureau voor elitaire én homoseksuele 40-plussers

Het nieuwe relatiebureau 2men2.be gaat enkel bemiddelen voor kandidaten die én man én homo én elitair zijn. «Voor homoseksuele bedrijfsleiders of advocaten is het vinden van een partner op hun niveau als zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik ga hen daarbij helpen», zegt Bruggeling Luc Ackaert, die al een stevige reputatie opbouwde met een relatiebureau voor rijke veertigplussers.

Ackaert richtte drie jaar geleden Ohana Elite op, een exclusief bemiddelingsbureau voor elitaire veertigplussers. Zijn klanten zijn hoofdzakelijk eenzame bedrijfsleiders, edellieden, renteniers en mensen met een vrij beroep, zoals advocaten en notarissen. «Het is niet de gemakkelijkste markt», zegt Luc Ackaert, een gewezen diamantair. «Onze klanten zitten in een gouden kooi. Ze vinden moeilijk ernstige en eerlijke contacten. Omdat ze te bekend zijn en te veel geld en een zekere status hebben, moeten ze heel selectief zijn in hun contacten. Want helaas zijn veel mensen op hun centen uit.»

Ohana Elite kende een aarzelende start, maar organiseert nu toch gemiddeld vier afspraakjes per week en heeft vijf medewerkers in dienst. «Het lukt aardig», glundert Ackaert. «Het enige probleem is dat we niet bekend genoeg zijn. We zouden wel een pak reclame kunnen maken, maar dan krijg je voor 90 procent reacties van mensen die niet tot de doelgroep behoren en enkel hopen een gefortuneerde partij aan de haak te slaan. Dus doen we het in alle stilte. De meeste klanten komen binnen door mond-tot-mondreclame.»

Het relatiebureau is ook een beetje een detectiveagentschap, zegt de oprichter. «Research is onze hoofdbezigheid. We kunnen voor 99,9 procent de garantie geven dat de persoon die voorgesteld wordt, alleenstaand is. En ten tweede proberen we te bewijzen dat de kandidaten geen fortuinjagers zijn. De meeste kandidaten stellen zich heel wat beter voor dan ze zijn, maar die halen we eruit.»

Aparte wereld

Elitaire alleenstaanden hebben het moeilijk om een eerlijke relatie aan te gaan, maar homoseksuelen hebben het volgens Ackaert «nog tien keer moeilijker». «Een directeur van een bedrijf kan heel moeilijk tegen iedereen zeggen dat hij homo is. En hoe en waar vind je een homo die ook elitair is, als je er zelf niet voor uitkomt? Het is echt een naald in de hooiberg zoeken.»

De relatiedienst voor homoseksuele mannen is nog niet van start gegaan. Ackaert zoekt nog een homoseksuele medewerker ‘van stand’ die kan bemiddelen tussen de klanten en het kaf van het koren kan scheiden. «Al mijn medewerkers komen uit elitaire kringen. Ook voor 2men2.be zoeken we elitaire homo’s als medewerkers. Als je zelf geen homo bent, kan je je niet inleven in hun wereld.»

Verfijnd

Een heel specifieke benadering van de kandidaten is nodig, want homoseksuelen denken en handelen anders dan heteroseksuelen, zo luidt het op www.2men2.be. «Over het algemeen heeft een homo een fijnere manier van leven. Homo’s kom je heel vaak tegen binnen artistieke kringen. Kortom, het feit dat iemand homoseksueel is, gaat dikwijls samen met een verfijnde manier van leven. En dat wekt in veel gevallen jaloersheid op bij hetero’s. Met als gevolg dat die vaak alles in het werk zullen stellen om homoseksuelen af te breken of te dwarsbomen.»

«Voor homoseksuele bedrijfsleiders is het vinden van een partner op hun niveau als zoeken naar een speld in een hooiberg», aldus Luc Ackaert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: