La Libre Belgique: Belgisch homokoppel adopteert kind in Zuid-Afrika

2,5 jaar na openstelling nog geen homoadopties in België

2,5 jaar nadat het federaal parlement adoptie openstelde voor holebikoppels, heeft geen enkel homopaar een kind adopteren, zonder dat het kind een biologische band heeft met een van de ouders. Tenminste, dat was de situatie tot 31 december. Volgens La Libre Belgique lukte het een in Zuid-Afrika wonend homokoppel wel.

Nog geen adopties door homoseksuele koppels, Belga, De Standaard, 31.03.2009.

Tweeënhalf jaar na de wet van kracht werd die homoseksuele koppels toelaat kinderen te adopteren, had op 31 december nog geen enkel homoseksueel koppel officieel een kind geadopteerd.
Ondertussen zou een eerste adoptie gebeurd zijn door een homoseksueel koppel dat in Zuid-Afrika woont, zo schrijft de krant La Libre Belgique dinsdag.

Wel vonden er binnen homoseksuele koppels adopties plaats. Voor 2007 ging het om 22 gevallen, in 2008 werden er 53 geteld. Het gaat vaak om lesbische koppels waarbij een van de partners een kind krijgt dat verwekt werd door kunstmatige inseminatie en dat vervolgens door haar partner geadopteerd wordt.

Daarnaast kan het ook gaan om vrouwelijke of mannelijke homoseksuele koppels waarbij een van de partners als vrijgezel een kind adopteerde en daarna de partner voorstelt om het op zijn of haar beurt te adopteren.

2 Reacties

 1. […] La Libre Belgique: Belgisch homokoppel adopteert kind in Zuid-Afrika […]

 2. Hallo,

  Wat goed om te lezem dat het in België de goede kant op gaat. In Nederland gaat het nu bergafwaarts. De huidige regering heeft op advies van enkele organisaties met een commercieel belang, besloten de adoptiemogelijkheden te beperken.

  Eerlijk gezegd zijn wij er geeneens kwaad meer over, eerder diep teleurgesteld en erg verbaasd. Daarom hebben wij besloten een weblog (http://www.adoptieblog.nl) te starten over deelbemiddeling in adoptie en dan met name uit de VS.

  Waarom een anoniem weblog?
  Omdat we van diverse kanten hebben gehoord dat klachten en opmerkingen over de werkwijze van de vergunninghouder (in ons geval ST K&T) weel eens kunnen leiden tot een uiteindelijk negatief advies van dezelfde St. K&T.

  Hartelijke groet,

  Adoptiebloggers uit Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: