Spuit je vol… tegen hepatitis B

Sensoa lanceert een vaccinatiecampagne tegen hepatitis B. In Nederland zoeken ze mietjes, in Vlaanderen moet je volspuiten.

Persbericht: Sensoa promoot hepatitis B-vaccinatie met “Spuit je vol”-campagne

Sensoa wil met de nieuwe “Spuit je vol”-campagne homomannen overtuigen om zich te vaccineren tegen hepatitis B. Hepatitis B is een soa die veel voorkomt onder homomannen, die mogelijk erg schadelijk is voor de gezondheid en bovendien erg besmettelijk, zelfs als je veilig vrijt. Met affiches en een handig mini-kaartje met essentiële info over hepatitis B wil Sensoa homomannen wijzen op het voordeel van vaccinatie: het biedt levenslange bescherming.

Hepatitis B komt veel voor onder homomannen. Hierdoor is er meer kans op overdracht. Het virus is ook erg besmettelijk. De overdracht gebeurt meestal via bloed, maar kan ook via voorvocht of speeksel. Vrijen met een condoom beschermt dus niet volledig tegen hepatitis B.

Hepatitis B kan erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Het kan een ontsteking van de lever veroorzaken. Symptomen zijn: vermoeidheid, lusteloosheid en misselijkheid en soms buikpijn. De enige remedie is rust en een dieet zonder vet. Soms moet men maanden rusten om er weer vanaf te komen.

Tegen Hepatitis B bestaat een vaccin. Het vaccin wordt niet terugbetaald door de ziekteverzekering, maar drie maal spuitjes halen bij de dokter en men is levenslang beschermd.

Homomannen weten vaak niet dat ze zich kunnen laten vaccineren tegen hepatitis B. Daarom lanceert Sensoa de “Spuit je vol”-campagne. Naast affiches, die in de homohoreca verspreid zullen worden, zijn er ook handige kaartjes. Ze zijn in de vorm van een bankkaart en bevatten essentiële informatie over hepatitis B. Die informatie vindt men uiteraard ook op http://www.mannenseks.be .

Met de steun van Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Veerle Heeren.

Eén reactie

  1. Kun je dit eens in het Nederlands schrijven ❓

    Affiche en mini-kaartje doeltreffend… tussen al de rommel deze overal uithangt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: