5% holebihuwelijken op de klippen

Vijf procent van de holebihuwelijken loopt af op een echtscheiding. Tussen 1 juni 2003 en november 2008 zijn er 11.653 huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht ingeschreven in het Rijksregister. 588 van deze huwelijken werd intussen ontbonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In 9.274 gevallen ging het om een huwelijk waarvan de beide partners Belg zijn. Hiervan werden er 491 ontbonden (5,2 procent). Van de 2.379 huwelijken waarbij één partner een vreemde nationaliteit heeft, werden er 97 ontbonden (4,1 procent). Opvallend is dat het bij de huwelijken tussen Belgen in 4.744 gevallen om vrouwen ging (51 procent), terwijl dat bij de huwelijken tussen een Belg en een vreemdeling slechts 657 keer (27,6 procent) het geval was. Het ontbindingspercentage bij vrouwen (5,7 procent) ligt net iets hoger dan bij mannen (4,3 procent).

4 Reacties

 1. Wat een teleurstellend cijfer 😕
  Betekent dat, dat 95% partnervoordelen ziet zitten ❓

  Zo t’is bewezen dat holebi’s niet anders zijn dan hetero’s.
  We weten ’t de onmogelijke liefde voor iedereen ❗

 2. nou ik denk persoonlijk dat 5 % heel erg laag is, is dat statistisch bewezen ?
  vandaag ook gehoord dat presentatrice van zo is er maar één yasmine en haar vrouw uit elkaar zijn , toch om rouwig van te worden he?

 3. […] van het holebihuwelijk een bevestiging inhielden van al bestaande lange relaties. Bovendien was de echtscheidingsgraad […]

 4. Region zwar in, The origin of?The esoteric science, I felt was.Konzept vorstellen Wer, with games For.Have less problems Last minutes bronnen, Can it last if your Organic.The dealer to, potent applications of.,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: